2011 yılında, Çanakkale Deniz Savaşı'nın önemli bir unsuru olan Nusret Mayın Gemisi'nin anısını yaşatmak amacıyla aslına uygun olarak tasarlanan TCG Nusret Müze Gemisi, İzmir'de ziyarete açıldı. Konak Pier'e demirleyen gemiyi ziyaret edenler, Çanakkale Deniz Muhabereleri hakkında bilgi alırken, görevliler Almanya'dan 1913'te Osmanlı Donanması'na teslim edilen geminin, 2011'de Gölcük Tersanesi'nde birebir inşa edilme sürecini anlattılar.

TCG Nusret Müze Gemisi ziyarete açıldı

Ayrıca, görevliler geminin müze haline getirilen kısımlarında geminin tarihçesi hakkında bilgi verirken, Güney Deniz Saha Komutanlığı Bandosu da geminin önünde bir bando konseri verdi.

TCG Nusret Müze Gemisi ziyarete açıldı

Cadı  en çok izlenen film oldu Cadı en çok izlenen film oldu

Ailesiyle birlikte müze gemiyi ziyarete gelen 14 yaşındaki Defne Avcı, müzenin çok güzel olduğunu belirterek, "İçeride hiç görmediğim şeyler, farklı yazılar vardı. Aşağı doğru görüntüler yansıtılıyordu. Çok beğendim" dedi.8.sınıf öğrencisi Atakan Demirel de müze gemiyi çok güzel bulduğunu, içeride askerlerin konakladığı yerleri ve kayıkların bulunduğu bölümleri gördüğünü belirtti.