Gündem

TBMM'de organik Batman sason çilekleri ikramı

AK Parti İstanbul Milletvekili Tuba Durgut, TBMM çalışanları ve milletvekillerine Batman Sason’dan gelen organik çileklerden ikram etti. Bu ikramın arkasında, tütün tarımını bırakıp çilek yetiştiriciliğine yönelen çiftçilerin başarı hikayesi yatıyor.

Abone Ol

Tuba Durgut, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Sigara, her yıl 8 milyon insanı öldürmekle kalmıyor, aynı zamanda yaşam kaynaklarımızı da yok ediyor. Küresel olarak tütün tarımına yer açmak için 600 milyon ağaç katlediliyor. Bu, her yıl 200 bin hektar ormanlık arazinin yok olması demek. Küresel sigara şirketleri, her sene 84 milyon ton karbonmonoksit kirliliğine yol açarken, 22 milyar ton suyun da israfına neden oluyorlar. Dahası, küresel olarak tütün tarımı yerine gıda tarımı yapılsaydı, dünyadaki açlık büyük ölçüde azalacaktı."

Durgut, "Bizim sigarasız bir dünya özlemimiz var. Alternatif tarıma yönelen çiftçi kardeşlerimizi Meclis'te duyurmak için böyle bir ikram yapmayı istedik" diye ekledi.

Batman Sason'dan gelen çileklerin, tütün tarımını bırakarak organik çilek yetiştiriciliğine yönelen çiftçilerin emeği olduğunu belirten Durgut, bu çileklerin tamamen organik olduğunu vurguladı.

Durgut "Bu etkinlik, hem tütün tarımının zararlarına dikkat çekmek hem de alternatif tarım yöntemlerini desteklemek amacıyla düzenlendi." ifadelerini kullandı.