Gündem

TBMM, yasama dönemini tamamlandı

Oldukça yoğun geçen 28.Dönem 2 yasama yılı 1 Ekim 2023'te başlamıştı. 2 ay tatile çıkan TBMM Genel Kurulu’nda 50'si uluslararası anlaşmalara ilişkin 70 kanun teklifi yasalaştı. Genel Kurulda 7'si Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, 5'i TBMM Başkanlığı tezkeresi olmak üzere 35 karar ile 8 ortak bildiri kabul edildi.

Abone Ol

Samimi Haber/ANKARA

Meclis, 28. Dönem 2. Yasama Yılını tamamladı. Oldukça yoğun geçen bu yasama yılında, 50'si uluslararası anlaşmalara ilişkin olmak üzere 70 kanun teklifi kabul edilerek Resmi Gazete de yayınlandı.

1 Ekim 2023'te başlayan yoğun mesai dönemi, 30 Temmuz 2024 tarihinde tamamlandı. Meclis 1 Ekim Salı gününe kadar tatile girdi. TBMM Genel Kurulunda bu yasama yılında 112 birleşim ve 547 oturum gerçekleşti.

Genel Kurulda son olarak sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi ele alındı ve kabul edildi. Öte yandan, Genel Kurulda görüşmelerine başlanan ve bazı maddeleri kabul edilen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, 9.Yargı Paketi ve Tüketicilerin Korumasına Yönelik Kanun Teklifi 3.Yasama Yılına bırakıldı.

9 bin 437 soru önergesi verildi

Kabine üyeleri ve Meclis Başkanlığı tarafından cevaplanması talebiyle milletvekilleri tarafından 9 bin 437 yazılı soru önergesi verildi; bu önergelerin 4 bin 7'si cevaplandı.

28.Dönem 2.Yasama Yılı'nda, 1'i vefat, 1'i "Anayasa'ya göre vekilliğin düşmesi", 4'ü belediye başkanlığını tercih etme, 1'i de Bakan olarak atanma gerekçesiyle 7 kişinin milletvekilliği sona erdi. Aynı dönemde özellikle İYİ Parti’deki gelişmeler nedeniyle bağımsız milletvekili sayısı da 9’a çıktı.