VARŞOVA (AA) - TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet, Polonya'da çeşitli temaslarda bulundu.

Resmi ziyaret kapsamında başkent Varşova'da bulunan Kılıç, Polonya-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Grzegorz Matusiak ev sahipliğinde öğle yemeğine katıldı.

Kılıç, Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Marcin Przydacz ile görüşmesinin ardından Polonya'daki Türk vatandaşlarla bir araya geldi.

Polonya'da yaşayan vatandaşların uzun süredir burada bulunduklarını öğrendiğini belirten Kılıç, "Polonya'nın Lehistan olduğu zamanlarda uğradığı haksızlıklar karşısında bizim desteğimiz ve yakınlığımız nedeniyle aramızda duygusal bir bağ var. Polonya'nın Avrupa Birliği üyesi olması ve NATO'da beraber olmamız da ilişkilerimizi kuvvetlendiriyor." dedi.

Kılıç, vatandaşlara her konuda yardım etmeye hazır olduklarının altını çizerek, Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle yaşanan gelişmelerin de yakından takip edildiğini aktardı.

Türkiye'nin tahıl koridoru, esir düşen askerlerin değişimi gibi konularda attığı adımlarla farklı bir konumda olduğunu vurgulayan Kılıç, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Cengiz Fırat da iki ülke arasındaki ticaret hacminin 11 milyar avroya ulaştığına dikkati çekerek, "Ekim sonu itibarıyla 1,1 milyon Polonyalı turist Türkiye'ye gitti. Hırvatistan ile başa baş gidiyoruz. Belki de sene sonunda birinci sırada olacağız." diye konuştu.

Kılıç'a, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir eşlik etti.