Yaklaşık 90 bin işçiyi ilgilendirdiği belirtilen taşerona kadro çalışmaları hakkında yeni açıklamalar peş peşe geldi. Bir önceki dönemde bakanlık koltuğunda oturan Vedat Bilgin döneminde açıklanan taşerona yeni kadro düzenlemesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan dönemine devredilmişti.

Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından yeni kurulan hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atanan Vedat Işıkhan taşerona kadro konusunda çalışmalara başlamıştı. AK Parti tarafından meclise sunulan torba yasa içerisinde 90 bin taşerona kadro verilmesini sağlayacak olan düzenlemenin olup olmayacağı merak konusu olmuştu.

Taşeron Işçi Haber

Serkan Bayram, Papa Franciscus ile buluştu Serkan Bayram, Papa Franciscus ile buluştu

TAŞERONA KADRO 2024 SON DAKİKA! KAMUDA, BELEDİYE TAŞERON İŞÇİLERE KADRO VERİLECEK Mİ, SON DURUM NE?

TBMM’de bütçe çalışmalarının 25 Aralık’ta sona ermesinin ardından Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmeleri başlayacak. İkinci 43 maddelik bölümde taşeron işçiye kadro verilmesine ilişkin maddenin yer alması bekleniyor. İkinci etapta görüşülecek maddeler TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildikten sonra Resmi Gazete’de yayınlanacak ve yürürlüğe girecek.

Bakan Vedat Bilgin görevini devretmeden hemen önce yaptığı açıklamasında taşerona kadro düzenlemesini hazırladıklarını ve meclis açılır açılmaz hemen TBMM'ye sunacaklarıın ifade etmişti.

En az 22.500 TL maaşla personel ve işçi alımı başladı ! En az 22.500 TL maaşla personel ve işçi alımı başladı !