İSTANBUL (AA) - Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) heyeti, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nin yurt genelinde yaygınlaştırılması, üretici ve yetiştiricilerin memnuniyetinin artırılması, talep ve beklentilerin tespit edilebilmesi amacıyla Mersin ve Hatay'da paydaş kurumları ziyaret etti.

TARSİM'den yapılan açıklamaya göre, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal ve beraberindeki heyet, Mersin ve Hatay’da saha ziyaretleri gerçekleştirerek, incelemelerde bulunuldu. Paydaş kurum temsilcileri ile devam eden çalışmalara ilişkin bilgi alışverişi yapıldı.

TARSİM heyeti program kapsamında ilk gün, Mersin’in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Enstitü ile iş birliği halinde sürdürülen “Sebzelerde Fide Döneminde Meydana Gelen Don Zararı” ve “Sebzelerde Sel ve Su Baskınının Verim ve Kalite Üzerine Olan Etkisi” projeleri hakkında bilgi alındı.

Programın devamında, Hatay’da dolu yağan alanlarda saha ziyaretleri yapıldı. Ayrıca Bitkisel Ürün Sigortaları uygulamaları hakkında bilgiler verilerek, üreticilere tarım sigortalarını ihmal etmemeleri yönünde hatırlatmalarda bulunuldu.