Tapu sahiplerine 31 Mayıs tarihine kadar 7.655 TL yatırmadığı taktirde yaptırım uygulanacak. Tapusu olan vatandaşlara yeni ödeme haberi duyuruldu. Emlak vergisi 1. taksit ödeme tarihi başlarken sıfır oranlı emlak vergisi listesi içerisinde olmayan tüm taşınmaz sahiplerinin ödeme yapmaları bekleniyor. Son dönemde arsa ve konut fiyatlarında görülen aşırı değerlenme emlak vergisi ödemelerini yükseltirken bu sene ödenecek tutarsa arsanın ya da konutun satış fiyatına göre değişmekle beraber 7.655 TL sınırını aşıyor. İsteyen vatandaşlar emlak vergisi borcunu 31 Mayıs tarihine kadar peşin ödeyebilirken diğer bir alternatif olarak da ikinci taksit ödemesi Kasım ayında olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİNE BAŞLANDI!

Tüm tapu sahiplerinin ödemek zorunda olduğu emlak vergisi borcu için yeni ödeme dönemi başladı. Türkiye sınırları içerisinde taşınmaz malı olan kişilerden servet vergisi kapsamında emlak vergisi tahsil edilmekte olup tüm taşınmaz sahipleri bu vergiyi ödemekle yükümlü tutuluyor. Ancak bazı vatandaşa emlak vergisi muafiyeti hakkı tanınıyor. Tapusu olmasına rağmen sahip olduğu evin tek evi olması ve 200 m2 büyüklüğü aşmaması şartı ile ev hanımları, emekliler, şehidin dul eşi ve yetimleri, engelliler ve işsiz kişilere emlak vergisi muafiyeti hakkı tanınıyor. Bu kişilere vergi ödemelerinde sıfır oranlı emlak vergisi ile ödeme çıkmazken bunların dışında kalan tüm tapu sahipleri ödeme yapmakla yükümlü oluyor.

EMLAK VERGİSİ ÖDEME TARİHLERİ 2023

Vergi ödeme dönemi Mart ayında başlamakta olup emlak vergisi son ödeme tarihi 31 Mayıs 2023 tarihinde doluyor. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan kişilere emlak vergisi gecikme cezası zammı uygulanırken isteyen kişilere emlak vergisi için taksitle ödeme imkanı da sağlanıyor. Emlak vergisi 2. taksit ödeme tarihi Kasım ayında başlayacak olup 30 Kasım’da sona erecek.