TBMM Genel Kurulu'nda, Saadet Partisi milletvekili Hasan Bitmez'in konuşmasının ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle rahatsızlanması ve hastanede vefat etmesi sebebiyle bir süre ara verildi. Bu aranın ardından Adalet ve Dışişleri Bakanlığı bütçeleri görüşüldü, ve sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçeleri ele alındı.

Gözaltına alınan Kalben'in ifadesi ortaya çıktı Gözaltına alınan Kalben'in ifadesi ortaya çıktı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 Ağustos'ta yayımlanan bir kararname ile atanmıştı. Bu atama sonrasında daha önce hazırlanan istifa dilekçeleri yetkililere sunuldu, bu dilekçeler arasında DT Sanat Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul, Ankara ve İzmir Devlet Tiyatroları müdürleri de bulunuyordu.

HİTABETİNDEN BEN ETKİLENİYORUM

Tamer Karadağlı, geçmişte yaptığı bir açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hitabının iyi olduğunu belirterek, "Ben etkileniyorum" demişti. Karadağlı, daha önce Altın Portakal ödülü alan Nihal Yalçın'a karşı tutumuyla tartışma yaratmış, ardından milliyetçi söylemlerle Yalçın'ı eleştirmiş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından tebrik edilmişti.
Tan Sağtürk ise Erdoğan'ın 15 Eylül tarihli atama kararnamesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne atanmıştı.