Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) Hukuk Birimi avukatlarından Emine Özhasar, İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne gitmek için Taksim'de bindiği takside tacize uğradı.

Bugün saat 12.51 sıralarında Gümüşsuyu’ndan 34 TFL 23 plakalı taksiye binen avukat Emine Özhasar, taksiciye “İndiğimde fiş verebilir misiniz?” diye sordu.

Taksici, “Ben 18 yıllık taksiciyim, fiş diye bir şeyi hiç duymadım, fiş diye bir şey yok” diyerek, fiş vermeyi reddetti.

Fiş vermenin yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlatan Özhasar'e taksici bu kez, “Ben 66 yaşındayım, sen küçük duruyorsun, 18 yaşında anca varsın” dedikten sonra Özhasar’a “Beni çıplak görmek ister misin?” yanıtını verdi.

"BENİ KAÇIRIYOR"

Avukat Özhasar, taksiden inmek istedi ancak taksici durmadı. Bunun üzerine Özhasar, Gümüşsuyu Caddesi üzerinde aracın kapısını açıp “Beni kaçırıyor” diye bağırdı. Bir süre daha aracı sürmeye devam eden taksici civardaki insanların dikkat kesildiğini fark edince aracı durdurdu. Özhasar böylece taksiden inebildi. Anayasa Mahkemesi başvuru dosyası araç içerisinde kaldı.

"Yenidoğan şebekesi"ne operasyon: Doktor ve hemşireler yakalandı "Yenidoğan şebekesi"ne operasyon: Doktor ve hemşireler yakalandı

Avukat Özhasar taksi şoförü hakkında yarın suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. MLSA ise yaptığı açıklamada, takipçisi olacağını belirtti.