Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sınır dışı operasyonlarına devam ediyor. Ankara'daki terör saldırısı sonrası Kuzey Irak'a düzenlenen 3 hava harekatının ardından geçtiğimiz gün MİT, Suriye'nin kuzeyinde terör hedeflerini vurmuştu. Bu operasyonun ardından Milli Savunma Bakanlığı da gece saatlerinde kuzey Suriye'de 3 bölgede düzenlen hava harekatıyla 30 terör hedefini yerle bir etmişti.

SURİYE'NİN KUZEYİNE BİR HAVA HAREKATI DAHA

TSK, Suriye'nin kuzeyine yeni bir hava harekatı düzenledi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türk savaş uçaklarının PKK/YPG terör örgütüne ait 15 hedefi daha imha ettiği belirtildi. Yerli ve milli mühimmatların kullanıldığı operasyonlarda, çok sayıda teröristin öldürüldüğü ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek, Suriye Kuzeyi'nden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Suriye Kuzeyi'ndeki terörist hedeflerine 06 Ekim 2023 saat 22.00'da hava harekâtları icra edilmiş, icra edilen hava harekâtlarıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen sözde karargâh, barınak ve depolardan oluşan 15 hedef imha edilmiştir."

Ayrıca, harekat sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların ve çevrenin zarar görmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı vurgulandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadelede azim ve kararlılıkla devam edeceğini belirterek ülkenin beka ve güvenliği için terörle mücadeleyi sürdüreceğini ifade etti.