BAB (AA) - Suriye’nin kuzeyindeki Bab’da Suriyeli İş Adamları Forumunun katkılarıyla 800 öğrenci kapasiteli ilkokul açıldı.

Fırat Kalkanı Harekatı’yla terörden arındırılan Bab’ın Kabbasin beldesinde 800 öğrenci kapasiteli ilkokul hizmete girdi.

Sabahçı ve öğlenci olarak 2022-2023 döneminde hizmet verecek ilkokulun açılış törenine Gaziantep Vali Yardımcısı Anıl Alkal, Suriyeli İş Adamları Formu Başkanı Gassan Hito ve bölgenin ileri gelenleri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Alkal, okul yapımında emeği olan Türk danışmanlara ve Suriyeli hayırseverlere teşekkür etti.

Kabbasin, Bizaa ve Bab bölgelerinde onarımı yapılan ve hizmete giren okul sayısının 164’e yükseldiğini vurgulayan Alkal, bu başarıdan dolayı sivil toplum kuruluşları ve Suriye halkını kutladı.

Kurdele kesiminden sonra Alkal ve beraberindeki heyet okuldaki sınıfları gezerek öğrencilere hediyeler dağıttı.

Suriyeli İş Adamları Forumu Başkanı Gassan Hito, AA muhabirine, Bab ilçesine bağlı Kabbasin beldesinde 800 öğrenci için 9 sınıflık bir okulun açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

2022-2023 eğitim öğretim yılının yarısında ortaokul ve lise düzeyinde iki okulun daha açılışının planlandığını ifade eden Hito, savaştan dolayı zarar gören gençliğin tekrar eğitime kazandırılması için tek çarenin eğitime yatırım yapmak olduğunu vurguladı.