Dünya

Suriye, İsrail’in Masnaa Sınır Kapısı'na yönelik saldırısını kınadı

Suriye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan ile Suriye arasındaki Masnaa Sınır Kapısı'na yönelik düzenlediği saldırıyı kınadı.

Abone Ol

Açıklamada, bu sınır kapısının, İsrail'in hava saldırıları nedeniyle Lübnan'ı terk etmeye çalışan yüz binlerce yerinden edilmiş Suriye ve Lübnan vatandaşı için “hayati bir arter” olduğu vurgulandı. Suriye, İsrail'in bu saldırılarla sınır erişimini kestiğini belirtti.

Bakanlık, "Suriye, sivil savunma ekiplerini ve insani yardım çalışanlarını bile etkileyen bu dizginlenemez Siyonist suçu kınıyor" ifadelerini kullanarak, İsrail’e saldırılarını durdurma çağrısında bulundu. Ayrıca, uluslararası topluma da İsrail'in eylemlerinden sorumlu tutulması gerektiği yönünde bir mesaj verildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan-Suriye sınırı yakınlarına bir saldırı düzenlendiğini duyurmuş ve hedefin, Hizbullah'ın Lübnan'a silah kaçırmak için kullandığı iddia edilen bir yeraltı tüneli olduğunu belirtmişti. Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamieh ise bu saldırının, son günlerde İsrail bombardımanından kaçan yüz binlerce insanın kullandığı yolu kapattığını ifade etti.

Suriye'nin tepkisi, bölgedeki gerginliğin artmasına neden olabilirken, uluslararası toplumdan bu konuda bir yanıt gelmesi bekleniyor.