Bu zorlu sürecin ortasında, FIFA'dan transfer yasağı alan Kayserispor, mali sıkıntılar nedeniyle icralık duruma düşmüş durumda. Alacaklılar paralarını alamayınca Kayseri Genel İcra Dairesi devreye girdi ve 27 Şubat'ta Kayserispor markasını 35 milyon liraya icradan satışa çıkaracak. Eğer ilk ihalede alıcı bulunamazsa, 14 Mart'ta ikinci bir ihale yapılacak. Teklifler, açık artırma usulüyle alınacak.

Mbappe Usain Bolt ile yarışıyor! Mbappe Usain Bolt ile yarışıyor!

Türk futbolunu sarsan bir diğer olay da FIFA'nın 7 futbol takımına uyguladığı transfer yasağı oldu. Süper Lig'de etkilenen takımlardan biri de Kayserispor. MedyaRadar'ın özel haberine göre, Kayseri Genel İcra Dairesi, Kayserispor Futbol AŞ, Kayserispor Store ve Kayserispor Futbol Okulları isimlerini icradan satışa çıkardı.

Açık artırma 20 Şubat'ta başlayacak ve 27 Şubat'ta sona erecek. Satışa çıkarılan isim hakkının yanında patentli olan Kayserispor Store ve Kayserispor Futbol Okulları isimleri de icradan satılacak. Belirlenen muhammen bedel 35 milyon TL oldu. Eğer bu tarihler arasında satış gerçekleşmezse, ikinci bir ihale 14 Mart'ta yapılacak ve 21 Mart'a kadar tekliflere açık olacak.

Aynı tarihler arasında Kayserispor Store için muhammen bedel 4 milyon TL, Kayserispor Futbol Okulları için ise 8 milyon TL olarak belirlendi. Toplamda üç marka için belirlenen rakam 47 milyon lirayı buluyor. Bu satıştan elde edilecek gelir, alacaklılara dağıtılacak.

Öte yandan, Fenerbahçe, Mame Thiam transferinden kaynaklanan 76 bin Euro'luk borcu ödenmeyen Kayserispor'a haciz göndermişti. Türk futbolundaki bu mali sıkıntılar, kulüplerin geleceği adına endişe verici bir durumu ortaya koyuyor.