2022-2023 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası kazananı Fenerbahçe, Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek. Maç bu akşam, Türkiye saatiyle 20:45'te başlayacak.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan 2023 Süper Kupa maçı öncesi Mustafa Kemal Atatürk'ün pankartı ve tişörtlerine izin verilmemesi üzerine kriz yaşandı.

İZİN VERİLMEDİ

Suudi yetkililer, iki takımın Cumhuriyetimizin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk pankartları ve maç önünde tişörtleriyle sahaya çıkmasına izin vermedi. Bunun üzerine iki kulübün de yöneticileri duruma tepki gösterdi ve maça böyle çıkılacağı yönünde ısrar etti. Kısa süre içerisinde Galatasaray ve Fenerbahçe yetkililerinin katılacağı bir acil durum toplantısı planlandı.

'OTORİTELER BUNU KABUL ETMEMİŞLER'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da şu sözleri sarf etti:

"Atamızın 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözünü hatırlatmak istiyorum. Biz bu pankartla çıkacaktık, 'Peace at home, peace in the world'. Anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmemişler. Tam netleşmedi konu."

Süper Lig’de 34. haftanın VAR kayıtları açıkladı Süper Lig’de 34. haftanın VAR kayıtları açıkladı

'İZİN VERİLMEZSE MAÇA ÇIKMAYIZ'

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan ise, zorunda bırakılırlarsa maça çıkmama kararı alacaklarını açıkladı. Yazgan, "İstiklal Marşı'na izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz." dedi.