Spor

Süper Kupa öncesi ortak basın toplantısı düzenledi

Turkcell Süper Kupa mücadelesi öncesinde Beşiktaş ile Galatasaray arasında bir ortak basın toplantısı düzenlendi. Galatasaray'ı temsilen Teknik Direktör Okan Buruk ve Fernando Muslera, Beşiktaş'ı temsilen ise Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst ve Necip Uysal toplantıya katıldılar.

Abone Ol

Galatasaray ve Beşiktaş, yarın oynanacak Süper Kupa mücadelesi öncesinde ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Galatasaray'dan kaptan Fernando Muslera ve Teknik Direktör Okan Buruk, Beşiktaş'tan ise kaptan Necip Uysal ve Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst katıldılar.

Fernando Muslera, "Çok mutluyuz. Bir kez daha sezona başlıyoruz ve önümüzde bir şampiyonluk daha var. Galatasaray'da birçok yıl geçirdim ve yarınki maç bizim için çok önemli olacak. Beşiktaş gibi büyük bir rakibe karşı mücadele etmek ekstra motivasyon veriyor. Yarınki galibiyet bizi daha da motive edecektir. Beşiktaş ve Necip Uysal ile çok karşılaştık; yarın yine iyi bir mücadele olacak," şeklinde konuştu.

Necip Uysal ise, "Yarın çok önemli bir maça çıkacağız ve takım bunun bilincinde. İyi bir kamp dönemi geçirdik ve Galatasaray'ın maçlarını analiz ettik. Hocamız da onları iyi analiz etti. Taraftarlarımızdan Trabzonspor maçındaki gibi bir atmosfer bekliyoruz. Giovanni van Bronckhorst yeni geldi ve bizden bazı şeyler istiyor. Onların isteklerini sahaya yansıtmak istiyoruz. Yaptığımız transferler tartışmasız iyi futbolcular, ama takım olarak sahaya çıkıyoruz ve birlikte oynarsak sonuç alırız," dedi.

Giovanni van Bronckhorst ise, "Türkiye'deki ilk rekabetçi maçım olacak ve hem ülkede hem de kulüpte çok iyi karşılandım. İki takım da buraya hak ederek geldi ve kupayı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Yirmiden fazla kupam var ama hala kupa kazanmak istiyorum. Taraftara vermek istediğimiz şeyler var. Hazırlık maçları planlı değildi ancak İstanbul'daki alt lig takımlarıyla oynadığımız maçlar oyunculara süre verdi ve bize katkı sağladı. Süper Kupa'nın yabancı ülkelerde dört takımla oynanması mantıklı; sezon içinde olması daha da iyi olacaktır. Her durumda, kupa kazanmak farklı duygular yaşatacaktır ama her sonuçta lige odaklanacağız," şeklinde ifadelerde bulundu.

Okan Buruk, Beşiktaş'ın son maçlarını analiz ettiklerini ve rakiplerinin ne yapabileceğini bildiklerini belirterek, "Beşiktaş çok iyi bir takım. Hocaya da hoş geldin diyorum; kariyerli bir teknik adam. Yarınki maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Davinson Sanchez dün çalışmalara başladı, ancak Elias Jelert'in ufak bir ağrısı var ve riske etmek istemedik. Lig ve Şampiyonlar Ligi elemesi var, bu yüzden bir iki gün daha dinlenecek. En kısa zamanda hazır olacak. Penaltı çalışmaları yaptık ve Muslera'nın kurtarış yapmasını umuyoruz," dedi. 

Yeni federasyonun kritik maçlarda yabancı VAR hakemi uygulamasını sonlandırması hakkında gelen soruya Buruk, "Bu tür saha dışı konuların teknik direktörlere sorulması uygun değil. Biz sadece sahaya odaklanacağız ve işimizi yapacağız. Bu sezon futbolun konuşulmasını umuyoruz," şeklinde yanıtladı.

Her iki takım da tam olarak yüzde yüz hazır değil, bu nedenle yüksek performans beklemek gerçekçi olmayabilir. Ancak, maçın kalitesini artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.