Sağlık

Süper Güçleri Olan İnsanlar Gerçekten Var Mı?

Abone Ol

Dünya genelinde, açıklanması imkansız görünen bazı güçlere sahip olduklarını iddia eden az sayıda insan var. Bu insanlardan bazıları, bilimsel araştırmalara konu oldu ve bazılarının gerçekten de olağanüstü yeteneklere sahip olduklarına dair kanıtlar bulundu.

Su İçmeden Yaşayan Adam

Prahlad Jani, 70 yılı aşkın süredir su içmeden yaşadığını iddia eden Hindu bir din adamıydı. 2010 yılında, Batı Hindistan'daki Sterling Hastanesi'ndeki doktorlar, onu iki haftadan fazla bir süre boyunca inceledi ve herhangi bir şey yiyip içmediğini gözlemledi. Jani sadece suyla gargara yaptı ve banyo yaptı, ancak hiçbir şey tüketmedi. Ek olarak, 15 günlük deneyde herhangi bir idrar veya dışkı çıkarmadı.

Doktorlar, Jani'nin görünüşte insanüstü güçlerinin doğasını açıklayamadılar. Bazıları, onun bir sahtekar olabileceğini, diğerleri ise onun hala bilinmeyen bir tıbbi duruma sahip olabileceğini öne sürdü.

Soğuğa Karşı Dayanıklı Adam

Wim Hof, soğuğa karşı olağanüstü toleransı sayesinde "Buz Adam" olarak bilinir. Şortuyla dondurucu Kilimanjaro Dağı'na tırmandı, buz küpleriyle dolu bir kapta 112 dakika durdu ve karda çıplak ayakla koştu.

Hof, daha sağlıklı, daha mutlu ve daha güçlü olmanın pratik bir yolu olduğunu iddia ettiği kendi "Wim Hof ​​yöntemini" geliştirdi. Bu yöntem üç bileşenden oluşuyor: derin nefes alma, soğuk suya maruz kalma ve odaklanmış bir zihin.

Hof'un yöntemi, bilimsel araştırmalarda incelenmiştir ve bazı araştırmalar, onun soğuğa karşı dayanıklılığını artırmada etkili olabileceğini öne sürmüştür.

Uyumayan Adam

Vietnamlı çiftçi Thai Ngoc, yarım asırdır uyumadığını iddia ediyor. 2022 yılında 81 yaşında olan Ngoc, neden ve nasıl uyuyamadığı ya da yorgunluk hissetmediği konusunda "hiçbir fikri" olmadığını söyledi.

Ngoc, uyanık kalabilme yeteneğinin ardındaki teorilerden biri, bunun Vietnam Savaşı'yla -belki de travma sonrası stres bozukluğuyla- ilgili olabileceği.

Röntgen Gözü Olan Kız

Natasha Demkina, röntgen görüşüne sahip olduğunu iddia eden bir doktor. Genç kadın, normal görüşüne ek olarak nüfuz edici bir görüş biçimi kullanarak vücutların içini doğrudan görebildiğini söylüyor.

Demkina'nın röntgen görüşü iddiaları, bilimsel araştırmalarda incelenmiştir. Bazı araştırmalar, onun gerçekten de insan vücudunun iç yapısını görebildiğini öne sürmüştür.

Sonar Görüşü Olan Çocuk

Ben Underwood, henüz üç yaşındayken kanser nedeniyle iki gözünü de kaybetti. Ancak ergenlik yıllarını baston veya rehber köpek olmadan atlatmayı başardı.

Genç çocuk yalnızca işitme duyusunu kullanarak, ağzıyla keskin tıklama sesleri çıkararak kalabalık dünyada dolaşmayı başardı.

Bilim insanları, erken görme kaybının süper işitme duyusunun gelişmesine yol açtığından şüpheleniyor.

Ben, 16 yaşındayken gözlerini alan aynı kanserin tekrar ortaya çıkmasından sonra vefat etti.