Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşanan sıcak saatlerin detaylarını anlattı.

ODA TV'de 15 Temmuz 2024 günü yayınlanacak Soner Yalçın'ın "Oradaydım" belgeseline konuk olan Soylu, dikkat çekici ifadeler kullandı.

Kim bu 1 numara?

Soylu'nun belgesel tanıtımında "Çankaya Köşkü'nden çıkarken silahımı belime taktım ve 'Burası sizin namusunuzdur, bizim dışımızda kim olursa vurun' dedim. 15 Temmuz'da darbeyi yapan ya da 1 numarası olarak değerlendirilen paşa, Çankaya Köşkü'ne gelseydi onu orada öldürecektik" ifadeleri gündem oldu.

Siyasette "teğmen" polemiği: CHP lideri Özel'den Erdoğan'a yanıt Siyasette "teğmen" polemiği: CHP lideri Özel'den Erdoğan'a yanıt

Süleyman Soylu röportajının tanıtımı yayınlanmasının ardından sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.

Soylu'nun, "Darbenin 1 numarası olarak değerlendirilen paşa" diye tanımladığı askerin kim olduğu ise büyük merak konusu.

Hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, FETÖ tarafından düzenlenen hain darbe girişiminin Türk milletinin direnişiyle demokrasiye ve seçilmişe olan inançla bertaraf edildiğini söyledi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 8’inci yılı nedeniyle yazılı açıklama yapan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, 252 vatandaşın şehit olduğu ve 2 bin 740 vatandaşın gazi olduğu gecede yaşananların unutulmadığını ve unutulmayacağını belirtti. Gündüz, “15 Temmuz 2016’da FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması (PDY) tarafından düzenlenen hain darbe girişimi, Türk milletinin direnişiyle demokrasiye ve seçilmişe olan inançla bertaraf edilmiştir. Hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. Ancak 252 vatan evladının şehit olduğu, 2 bin 740 vatandaşımızın da gazi olduğu karanlık gecede yaşananlar unutulmamıştır” dedi.

Ömer Çelik'ten Doğan Aydal'a sert tepki: Bir çirkinliğin dışa vurumu Ömer Çelik'ten Doğan Aydal'a sert tepki: Bir çirkinliğin dışa vurumu

Editör: Kemal Ilıkkan