Gündem

Suat Özçağdaş ve CHP'li vekiller Boğaziçi Üniversitesi'ne alınmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve beraberindeki 10 milletvekili Boğaziçi Üniversitesi'ne alınmadı. Özçağdaş, "Eğer bu kanunsuz işleriniz sürerse, burası İstanbul'da buna itiraz eden herkesin toplanma yeri olur. Bu kanunsuzluğu durdurun" dedi.

Abone Ol

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin alternatif mezuniyet töreninde yaşanan gerginlik sonrası bugün kampus ziyaretinde bulunmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, beraberindekilerle birlikte içeriye alınmadı.

Güvenlik görevlileriyle tartışan Özçağdaş, vekillerin engellenemeyeceğini, görevlilerin suç işlediğini belirtti. Özçağdaş, Boğaziçi'nde yaşananları X hesabından paylaşarak kamuoyuna duyurdu.

"BARIŞÇIL BİR ŞEKİLDE GELDİK"

Özçağdaş yaptığı açıklamada, "10 CHP'li milletvekili olarak buradayız. İl başkanımız Özgür Çelik burada, Emek Partisi vekilimiz İskender Bayhan burada. İçeri girmek istedik. Milletvekiller kamusal görevleri çerçevesinde kamu kuruluşlarına girerler. Çok barışçıl şekilde geldik. Kapıda durdurma hamlesi oldu. Yasal bir sorun yaşamamaları için onları uyardık. Valiyle görüştük." ifadelerini kullandı.

EDEBİMİZDEN YÜRÜMÜYORUZ

CHP'li vekil şöyle devam etti:

"Burada yapılan eylem bitmişti. Sadece basına açıklama yapmak için aşağı kadar gidecektik. Ben şimdi burada yürümüyorsam, edebimizden yürümüyoruz. Eğer bu kanunsuz işleriniz, milletvekillerinin dokunulmazlıklarına rağmen sürerse, İstanbul'da buna itiraz eden herkesin toplanma yeri olur. Bu kanunsuzluğu durdurun."

Kaynak: Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad'ın görüşmesi "biraz zaman alacak" Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad'ın görüşmesi "biraz zaman alacak"