SSK birikmiş paramı almak istiyorum, nasıl alabilirim? Emekli olmayı düşünmeyenler SSK üzerinden prim paralarını talep edebilir. Paranın alınması için şahsi başvuru yapmak gerekir. SGK üzerinden birikmiş para iadeleri alınabilir. Birikmiş parasını almak isteyen kişilerin primlerini hesaplaması ve başvurularını buna göre yapması gerekir.

SSK Primi Nedir?

SSK primi, Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan işçilerin sahip olduğu haklardan bir tanesidir. Emekli olmak için gereken şartlardan bir tanesi prim gün sayısını doldurmaktır. Ayrıca çalışmayan kişilerde primlerini yatırabilir. Eğer emeklilik için primleri yetmiyorsa iade talep edebilir. Kişinin maaşına ve çalışma süresine bağlı olarak prim miktarları değişebilir.

SSK Nedir?

SSK, işçilerin haklarını korumak ve emekli olmalarını sağlamak için kurulmuştur. Günümüzde bu kurum SGK adıyla hizmet vermektedir. SGK’nın birçok farklı görevi ve sorumluluğu yer alır. SSK Birikmiş Paramı Almak İstiyorum

SSK Birikmiş Para Ne Demektir?

SSK birikmiş para durumu emekli sandığından yararlanan kişiler için geçerlidir. Günümüzde SSK ve emekli sandığı tek bir çatı altında birleşti. Birikmiş para, emeklilik için gerekli şartları henüz tamamlamamış kişilerin yararlandığı bir durumdur.

SSK Birikmiş Parayı Almak İçin Nereye Başvuru Yapılır?

Başvurular Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılır. Başvurular şahsi olarak gerçekleştirilir. Başvuru işlemleri dijital ortamda yapılamaz.

Sigortaya Ödenen Prim Geri Alınır Mı?

SGK prim iadesi geri alınabilir. Primleriniz sizleri emekli edemiyorsa bu hizmetten yararlanabilirsiniz. Başkası adına SSK primini geri alamazsınız. SSK prim iadesini alabilmek için bir dilekçe hazırlanmalı ve SGK’ya iletilmelidir.

SGK Prim İadesi Yaş Şartı Var Mı?

Prim iadesi yaş şartı cinsiyete göre belirlenir. İade işlemlerinde yaş sınırı şu şekilde belirtilmiştir;
  • Kadınlar için 58 yaş
  • Erkekler için 60 yaş
Bu sınırlar arasında bulunan kişiler prim iade talebinde bulunabilir.

Emekli Olmak İstemeyen Parasını Geri Alabilir Mi? 

SSK birikmiş paramı almak istiyorum, nasıl alabilirim? Emeklilikten vazgeçenler Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuru yaparak paralarını alabilir. Emeklilik durumu resmiyet kazanan kişiler para iadesinden yararlanamamaktadır.  Yaşlarını dolduran ve prim günlerini tamamlayan kişiler iade talep etme haklarına sahiptir.