Son yıllarda ülkemizde artan enflasyon ve yükselen döviz kurları sebebiyle pek çok teknolojik ürün için zam kapıda. SSD’ler (Katı Hâl Sürücü) de bu zamlara dahil oldu. Fakat son gelişmelere göre büyük bir zam daha yolda. Ancak bu zam sadece ülkemizde değil, dünya genelinde yaşanacak. Peki SSD fiyatı ne kadar artacak?

SSD fiyatları neden artacak?
Son gelişmelere göre SSD pazarında tüketici talebinin artması ile birlikte yakın bir zamanda fiyat artışlarının yaşanacağı bildirildi. Üreticilerin büyük çoğunluğunun zam yapması bekleniyor ve özellikle Samsung ve Western Digital firmalarının birkaç ay önceki ekonomik gerilemenin ardından kâr oranlarını ciddi seviyede artırmak istediği iddia edildi.

Ssd Fiyatlarına Zam Geliyor

Güneşte patlama! Radyo frekansları gitti Güneşte patlama! Radyo frekansları gitti

Market araştırma şirketi TrendForce’a göre tüketici SSD’leri için yüzde 10 ila 15 arasında bir fiyat artışı yapılması beklenirken, bu oranın kurumsal SSD’lerde ise yüzde 25‘e kadar çıkacağı söyleniyor. Ancak sadece bununla kalmayacak.

Aktarılan bilgilere göre önümüzdeki çeyreklerde de fiyat artışları devam edecek ve zam oranı yüzde 40‘a kadar çıkacak. Bu bağlamda şu anda fiyatların en ucuz seviyede olduğu söyleniyor. Son olarak bu durumun tüketicilere olumsuz yansısa da SSD sektörünün büyümesi için gerekli olduğu belirtiliyor.