Haber Merkezi

Arnavutluk ve Sırbistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerin ardından dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinede bir değişim yaşanacağının sinyalini verdi. 
 
Erdoğan, yaptığı açıklamada "Bizim parti programı zaten sürekli olarak hep değişime tabidir. Ama bunun yanında da tabii idari mekanizmalarda, partimiz içerisinde bazı değişiklikler olabilir. Genel Başkan Yardımcılarında aynı şekilde değişiklikler olabilir. Kabinemizde biliyorsunuz iki arkadaşımız değişime tabi oldu. Şimdi bu yeni süreçte de hem Genel Başkan Yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir" dedi.

Kabinede gidecek bakanlar kim?

Erdoğan'ın bu sözleri sonrası kabinede hangi isimlerin değişebileceği sorusu sorulmaya başlandı. Kulislerde; son dönemlerde eleştiri oklarını üzerine çeken Tarım ve Orman Bakanıİbrahim Yumaklı'nın görevden alınacağı yerine de eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin getirileceği konuşuluyor.

Bu arada yine kulislerde konuşulan iddialara göre, son olaylar nedeniyle Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın ikilisi koltuklarını kaybedebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ikiliye rahatsızlıklarını ifade ettiği söyleniyor. İçişleri Bakanlığı için İstanbul Valisi Davut Gül’ün adı geçiyor. Kulislere göre Abdülhamit Gül’ün yeniden Adalet Bakanı olması sürpriz olmaz.

En başarısız bakan Bak!

Kulislere göre en başarısız bulunan bakanlardan biri Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak. Kulislerde konuşulara göre Alpay Özalan ciddi şekilde Gençlik Spor Bakanlığı için bastırıyor. Bakalım sonuç alabilecek mi?  Bakan Bak’ın başarısızlık karnesi ise şöyle sıralanıyor: Kendi ilçesinde bile seçimi kaybetti. Federasyon başkanlığı seçim süreçlerini yönetemedi. Örneğin Mehmet Büyükekşi’nin kaybettiği seçimin lokomotifi oydu. Paris olimpiyatlarımdaki fiyaskonun kafile başkanıydı. Yerine ise Mustafa Varank’ın geleceği konuşuluyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın adı değişecekler aradında geçiyor.

Soylu denklemi gündemde

Kabine değişiminde gidenler kadar gelecekler konuşuluyor ama herkes Süleyman Soylu için parantez açıyor. Soylu’ya yakın kaynaklar son bir aydır, “Hesap sormak için yeniden İçişleri bakanlığı” kulisi yapıyor. İlgili kişi ve kurumlara mesajlar yollanıyor. Ama “Soylu’nun bıraktığı Türkiye ile şimdiki arasında fark var, gelirse kurumlarda kavga büyür” fikrini savunanlar var. Bir grup çok istemesine rağmen Soylu’ya “bagajı” nedeniyle partide ve kabinede görev verilmeyeceğini savunuyor. Soylu cephesi ise İçişleri Bakanlığı ile eli açıp Cumhurbaşkanı yardımcılığı için “Neden olmasın?” sorusunu yöneltiyor.

“112 Çetesi”ne savcının ev adresini 4 polis mi verdi? “112 Çetesi”ne savcının ev adresini 4 polis mi verdi?

Ama Ali Yerlikaya giderse, Süleyman Soylu kabineye girememiş olsa bile “kelle/intikam almış” olacak. Soylu’nun geçtiğimiz günlerde Devlet Bahçeli’nin elini öpmeye çalışmasının altındaki nedenin bu olduğu söyleniyor.

Editör: Elif Erbay