Sosyal hizmetler uzmanı, toplumda birey ve aile odaklı çalışarak sorun çözme baş etme yeteneklerini geliştirme adına kişilere hizmet sunan kişidir. Son dönemlerin en çok tercih edilen iş gruplarından biri olmuştur. Toplumsal düzen açısından oldukça kıymetli bir yerde bulunan sosyal hizmetler uzmanı topluma dair her yerde görev yapar. Peki, sosyal hizmetler uzmanı nasıl olunur, ne gibi şartlar taşımaktadır?

Sosyal Hizmetler Uzmanı Kimdir?

Bir sosyal hizmet uzmanı, maddi sosyal ve kültürel anlamda sorun yaşayan bireylere tanı koyarak içlerinde bulundukları bu zorlu durumdan çıkabilmeleri için onlara yardım eder. Genel olarak ofislerde çalışsalar da, sahaya da inerek insanlarla sürekli iletişim halinde bulunurlar. Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çocuk Esirgeme Kurumları, Sevgi Evleri, Rehberlik Araştırma Merkezleri ve daha aklınıza gelen birçok yerde bir sosyal hizmetler uzmanına ihtiyaç vardır.

Sosyal Hizmetler Uzmanı Görevleri Nelerdir?

Sosyal hizmetler uzmanı ilgilendiği her birey için çözümler bulur ve onun kendisine yardım edebilecek yetiyi kazanmasını sağlar.

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması sonucu 30 ev tahliye edildi Gaziosmanpaşa'da toprak kayması sonucu 30 ev tahliye edildi
Sosyal Hizmetler Uzmanı
  • Yurtlarda devlet korumasında olan çocukları takip etmek,
  • Barınmak için huzur evlerinde bulunan yaşlıları takip etmek,
  • Kimsesiz çocukların devlet korumasında olması için gerekli çalışmaları yapmak,
  • Maddi yetersizlik içinde yaşayan aileler için gerekli gıda, barınma, para giyim yardımları gibi süreçleri yönlendirmek ve takip etmek

Sosyal Hizmetler Uzmanı Nasıl Olunur?

Sosyal hizmetler uzmanı olmak için üniversite eğitimini bu yönde almış olmak gerekir. Üniversite de 4 yıllık fakültelerde Sosyal Hizmetler bölümleri ve 2 yıllık Sosyal Hizmetler bölümleri bulunmaktadır. Buralarda eğitim alan kişi “Sosyal Hizmetler Uzmanı” olarak mezun olur. Bununla birlikte bu işi yapabilmek için yüksek bir şefkate sahip olmak gerekir. Temelinde sevgi olan bu iş, sadece para kazanmak için yapılamaz.

Sosyal Hizmetler Uzmanı Maaşları

Seçilen her meslekte temel yeterliliklerin yanı sıra, maaş olanakları da merak edilir. Bu noktada ülkemizde sosyal hizmetler uzmanı maaşları değişiklik göstermektedir. Sosyal Hizmetler Uzmanı, sivil toplum kuruluşları, özel eğitim kurumları ve belediyelerin bünyesinde de çalışma imkânına sahiptir.