Bu gölge bakanlar ya da gölge kabine “CHP iktidara gelirse bakanlık koltuğuna oturma potansiyeli olan isimler” olarak tanıtıldı. 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in A takımındaki bu isimler tam 24 kişi. Özel, bu isimleri “Biz Türkiye’yi böyle yönetmeye talibiz” diye kamuoyuna tanıttı. Ancak o günden beri bu isimleri görebilene aşk olsun. Ne tek satır haber ne Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu eleştiren tek bir hareket yok! Birkaç sosyal medya paylaşımı, haber olamayan basın açıklamalarından öteye gidemediler. 

Örneğin Cumhurbaşkanlığını takip etmek ile görevlendirilen Selin Sayek Böke göreve geldiğinden beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, danışmanları, yönetim ekibi ile ilgili tek kelime etmedi. İlginç gerçekten…

Adalet Bakanlığı uygulamaları, hukuksuzluk tartışmaları almış başını giderken sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen nerede acaba…

Milletvekilli olan deneyimli isimler de var aralarında…Örneğin Aylin Nazlıaka Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan sorumlu, Gamze Taşcıer Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan, Deniz Yavuzyılmaz Enerji Bakanlığı’ndan sorumlu koltuklarda oturuyorlar… Yalçın Karatepe Hazine ve Maliye Bakanlığı, Murat Bakan İçişleri Bakanlığı…

Bu isimlerin önemli bir kısmının deneyimlerine kıyasla performansı tartışmalı durumda. Geri kalan gölge bakanlar şöyle: Gülşah Deniz Atalar Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, İlhan Uzgel Dışişleri Bakanlığı, Sevgi Kılıç Gençlik ve Spor Bakanlığı, Suat Özçağdaş Milli Eğitim Bakanlığı, Yankı Bağcıoğlu Milli Savunma Bakanlığı, Zeliha Şahbaz Sağlık Bakanlığı, Pınar Uzun Okakın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Erhan Adem Tarım ve Orman Bakanlığı, Volkan Demir Ticaret Bakanlığı, Ulaş Karası Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı.

Dışişleri Bakanlığı İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt verdi Dışişleri Bakanlığı İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt verdi

’Devlet ciddiyeti ve liyakat’, ‘Toplumsal konulara ve sorunlara duyarlılık’, ‘Özel yaşam ile öne çıkmamak’, ‘Dürüst olmak’… Bunlar CHP’li siyasetçilerin vatandaşa sürekli olarak anlattıkları arasında yer alıyor. Peki aslında nasıl diye baktığınızda bulunduğu topluma yabancılaşmayı işaret eden hal ve hareketleri görüyorsunuz. 
Gelelim büyücü bakanımıza… Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, sosyal medyada elinde bir çubuk ile büyü yaparak kapı açma esprisi yapıyor. Peki o sırada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sorumluluğunda ve muhalefetin çalışması gereken konular neler…Akıllara ilk gelenler Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni faciasında verilen izinler, deprem ve kentsel dönüşüm meselesi… Türkiye’nin ana muhalefet partisi CHP yönetiminin bu halde olması gerçekten düşündürücü. 

Atalar siyasete nasıl girmiş biliyor musunuz? Spor salonu üyeliği ile….Özel CHP Genel Başkanı olmadan bir süre önce Atalar ile gittikleri spor salonunda tanışmışlar. Oradan da ver elini Genel Başkan Yardımcılığı. Değişim gerçekten spor kadar yorucu olmaya başladı.