Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonucu sonrası basın açıklamasında konuştu.

Kılıçdaroğlu "Adaletsiz düzene susup dilsiz şeytan olamazdım, olmadım. Evlatlarımız işsiz, güçsüz, hayata tutunmaya çalışırken onların, sizin hakkınızı yemesine müsade edemezdim, etmedim. Çocuklarımızın yatağa aç girmesine, esnafımın borç içinde olmasına, çiftçinin toprağa, üretime küsmesine gönlüm razı gelemezdi, gelmedi. Her şeye her gün zam gelirken halkımın belinin bükülmesine, dolabının boş olmasına gönlüm razı gelemezdi, gelmedim."ifadesini kullandı.

"Bu seçimde halkın otoriter bir yönetimi değiştirme iradesi tüm baskılara rağmen net olarak ortaya çıkmıştır. Bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğim. Bu vatan için ne yapsak azdır.Asıl üzüntü sebebim ülkeyi bekleyen çok daha büyük sıkıntılardır. O sıkıntıların karşısında ilk olarak bizlerin duracağını bilmenizi isterim. Bana oy veren vatandaşlarımızı moralli bir şekilde dimdik ayakta görmek istiyorum. Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız." dedi

"Bir özel teşekkürüm de kadınlar ve gençlere. Mücadelemizin gerçek kahramanları, onları sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bu seçimde halkın otoriter bir yönetimi değiştirme iradesi tüm baskılara rağmen net olarak ortaya çıkmıştır. Bu mücadelenin öncüsü olmayı sürdüreceğim. Bu vatan için ne yapsak azdır. Asıl üzüntü sebebim ülkeyi bekleyen çok daha büyük sıkıntılardır. O sıkıntıların karşısında ilk olarak bizlerin duracağını bilmenizi isterim. Şu andan itibaren bana oy veren 25 milyonu aşan vatandaşımızı moralli bir şekilde, dimdik ayakta görmek istiyorum. Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız." mesajı verdi.