Son dönemlerde bazı mesleklerin popülaritesi artarken bazılarının ise azalmaktadır. Geçmişte insanlar özellikle doktor, avukat, öğretmen gibi meslekleri tercih ederken günümüzde da farklı meslek grupları açığa çıkmaktadır. İnsanlar hem yüksek ücretler kazanabilecekleri hem eğitim sürecini kısa ve eğlenceli bir şekilde atlatabilecekleri bölümleri tercih etmektedirler.

Gelişen teknoloji ve internet ağı sayesinde farklı meslek dalları da karşımıza çıkmakta. Sosyal medya üzerinden yapılabilecek birçok iş dalı farklı alanlarda kendini geliştirmek isteyen insanlara fırsatlar sunmaktadır. Yapılan klasik işler dahi internet üzerinden daha farklı versiyonlarda yapıldığı için günümüzde meslek edinmek isteyenlerde aranan en önemli özelliklerden bir tanesi sosyal ağlarda beceri sağlayabilmesi konusudur. Meslek tercih edecek olanların ilk yapması gereken şey ilgi alanlarına doğru tespit etmeleridir. Daha sonrasında meslekle ilgili bütün ayrıntıları araştırmak ikinci adımı oluşturmalıdır.

Hangi Meslekler Daha Çok Tercih Ediliyor

Yazılım mühendisliği, robot mühendisliği, siber güvenlik uzmanlığı, mobil yazılımcı, veritabanı yöneticiliği en öne çıkan meslekler arasında yer almaktadır. Özellikle bu alanlarda kendini geliştirmek isteyen kişilerin bilgisayar kullanımı, internet ağları ile ilgili kullanım alanında kendini geliştirmiş olması çok önemlidir. Bu mesleklerin uzun yıllar revaçta olacağı ise gelişen teknoloji sistemlerinden apaçık görülebilmektedir.

Son Dönemlerin En Popüler Meslekleri

Ayrıca bu meslek getirileri de oldukça yüksek olduğu için bir kişi bu alanları tercih etmektedir. Tabii ki günümüzde de hala eczacılık, doktorluk, avukatlık gibi meslekler tercih edilmeye devam ediliyor. Fakat gençliğin özellikle internet başında uzun vakit geçirmesi bu alanla ilgili meslekleri geliştirme konusunda katkılarının artmasına da sebep olmuştur. Birçok genç ise gelecekte bu mesleklerden birini tercih ederek hayatına devam etmeyi istemektedir.

Bakan Fidan Bosna herhekli mevkidaşı ile görüştü Bakan Fidan Bosna herhekli mevkidaşı ile görüştü

Hangi Meslek Ne Kadar Kazandırır?

İnsanların meslek seçmesindeki en önemli sebeplerden bir tanesi mesleğin onlara getirmiş olduğu katkıdır. Maddi olarak bir meslekte ne kadar kazanacağınızı doğru bir araştırmanın ardından bulabilirsiniz. Böylece hayatınız boyunca devam ettireceğiz meslekten ortalama olarak kazanacağız fiyatları da görmeniz mümkündür. Örneğin günümüzde en çok ihtiyaç duyulan alanlardan birisi siber güvenlik uzmanlığı olduğu söyleniyor. Siber güvenlik uzmanlarının almış oldukları maaş en düşük 7000, en yüksek 17000 civarındadır.

Günümüzde revaçta olan mesleklerden bir tanesi yazılım mühendisidir. Yazılım mühendisliğini gerçekleştiren bir kişinin tecrübesiz dönemde aldığı maaş 7000 civarı iken tecrübeli bir yazılım mühendisinin aldığı maaş 15 bin civarında olmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile beraber robotların da geliştiğini görüyoruz. Robotların geliştirilmesi için ise robot mühendisliği dersini alanların ciddi katkıları bulunuyor. Robot mühendisi olarak bir meslek edinmek istiyorsanız şu anki verilere göre aylık ortalama kazancınız 60000 ile 87000 arasında olur.