Ankara Emniyet Müdürlüğü yılın ilk büyük operasyonuna imza attı.

Yapılan operasyon şöyle duyuruldu:

Bakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ile görüştü Bakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ile görüştü

18.12.2002 tarihinde Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi olayının şüphelilerinden, "terör örgütlerine silah sağlama" ve "tasarlayarak adam öldürme" suçlarından UYAP aranma kaydı bulunan Nuri Gökhan Bozkır, 02.01.2024 tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalanmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur

NURİ GKHAN BOZKIR KİMDİR?

Nuri-gokhan-bozkir

Necip Hablemitoğlu suikastı davası kapsamında kırmızı bültenle aranırken MİT operasyonuyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilen eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır kayıplara karışmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Hablemitoğlu suikastı davası kapsamında hakkında kırmızı bülten çıkarılan Bozkır, Ocak 2022'de MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirilmişti. Bozkır'ın yakalandığı haberini kamuoyuna Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 26 Ocak 2022'de duyurmuştu. Bozkır, 27 Ocak 2022'de Emniyet'e teslim edilmişti.

Eski Özel Kuvvetler Komutanlığı çalışanı yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır, 2006'da “Sauna Çetesi” olarak bilinen mafya grubu ile ilişkisi ortaya çıktıktan sonra TSK'den ihraç edilmişti.

Ukrayna’ya kaçan Bozkır, burada Necip Hablemitoğlu suikastı ile ilgili itiraflarda bulunmuştu. Bozkır, suikastı o dönem ÖKK Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Komutanı Albay Levent Göktaş’ın emri ile ÖKK’den bir ekibin düzenlediğini, kendisinin de gözcülük yaptığını ileri sürmüştü. Bozkır suikastta tetiği ise ÖKK yüzbaşısı Tarkan Mumcuoğlu’nun çektiğini iddia etmişti.

Bozkır’ın itirafları sonrası suikastla ilgili Fetullah Gülen, Mustafa Özcan, Enver Altaylı, Levent Göktaş ve ÖKK içinde görev yapmış bazı askerler hakkında soruşturma açılarak tutuklama kararları verilmişti.