Yaşam

Son Dakika Haberi... Polatlı'da otobüs kazası; çok sayıda ölü ve yaralı var

Ankara'nın Polatlı ilçesinde yolcu otobüsü köprünün ayağına saplanması sonucu meydana gelen trafik kazasında çok sayıda ilk belirlemelere göre en az 9 ölü, 26 yaralı var. Kaza, saat 05.00 sıralarında otobüsün son sürat köprünün ayağına saplanması sonucu meydana geldi. Bölgeye çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Loading...

Abone Ol

Ankara'nın Polatlı ilçesinde katliam gibi kaza... Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen Öz Ağrı Seç Turizm firmasına ait 04 AAV 951 plakalı yolcu otobüsü, sabaha karşı Olukpınar köyü yakınlarında yoldan çıkarak köprü ayaklarına çarptı. Feci kazada ilk belirlemelere göre en az 9 ölü, 26 yaralı var.

Sağlık Bakanlığı ölü sayısını 9 olarak düzeltti. Sabaha karşı yaşanan kazanın detayları ortaya çıkmaya başladı. 

Kazayla ilgili açıklama yapan Ankara Valisi Vasip Şahin, yolda fren izi olmadığını ve ilk belirlemelere göre şoförün uyumuş olma ihtimalinin değerlendirildiğini belirtti.

Şahin, yolcü otobüsünün 39 yolcusuyla İzmir'den Ağrı'ya gittiğini açıkladı.

Otobüsün altında yaralılar var

Şahin, kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı: İzmir’den çıkıp Ağrı’ya giden yolcu otobüsü. 39 yolcusu olduğu bilgisi var bizde. Ama bunların bir kısmı yolda inen ya da sonradan binen yolcu olabilir, net bilgi gelince açıklayacağız. Şu an otobüsün içinde ölü ya da yaralı yok. Ancak acaba otobüsün altında insan var mı diye ekiplerimiz çalışıyor. Bütün güvenlik ve sağlık ekiplerimiz orada. Bana gelen şoförün de hayatını kaybettiği bilgisi var.

Görgü tanığı: Hızlı gidiyordu

Kazanın meydana geldiği güzergah trafiğe kapatıldı. Kaza sırasında otobüsün arkasında seyreden otomobilin sürücüsü Murat Türkoğlu, Polatlı'ya gittiklerini belirterek, "Temelli'den beraber çıktık, arkalı önlüydük zaten. Otobüs biraz hızlıydı, buraya 3-4 kilometre kala yalpalamaya başladı, sonra köprüye çarptı. Otobüsten fırlayan parçalar aracımıza isabet etti. Arkadan selektör yaptık, kornaya bastık ama duymadı" diye konuştu.

Psikososyal destek çalışması başlatıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Xhesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'nın Polatlı ilçesinde gerçekleşen otobüs kazasının ardından Psikososyal Destek (PSD) ekiplerimiz ivedilikle olay yerine ve hastanelere intikal ederek kazadan etkilenen vatandaşlarımıza yönelik psikososyal destek çalışmalarına başlamışlardır" ifadesini kullandı.

Göktaş, kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diledi.

3 cumhuriyet savcısı görevlendirildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında meydana gelen otobüs kazasına ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirirken, 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini aktardı.

Hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyen Tunç, yaralı vatandaşlara şifalar diledi.