İl Seçim Kurulu açıklamasına göre DEM Parti İstanbul'da seçime giriyor. Başvurunun 16.55'te alındığı incelemenin 17.14'te sona erdiği bildirildi.

DEM Parti'den de sosyal medya üzerinden bir paylaşım geldi. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: "Spekülasyonlara kulak asmayın. İstanbul Büyükşehir Belediye Eş başkan adaylarımız Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepimize kolay gelsin. Yolumuz açık olsun"

Ekran Görüntüsü 2024 02 20 210138

NE OLMUŞTU?

DEM Parti geç başvuruda bulunması nedeniyle İstanbul İl Seçim Kurulu’nun DEM Parti’nin aday listesini kabul etmediği iddia edilmişti.

Siberay: Anneler gününde dikkatli olun! Siberay: Anneler gününde dikkatli olun!

TEMELLİ: YOLDA BİR KAZA OLDU, O YÜZDEN GECİKME OLDU

DEM Grup Başkanvekili Sezai Temelli, son olarak TBMM kulisinde olayla ilgili olarak Habertürk'e değerlendirmede bulunmuştu.

Temelli şöyle konuşmuştu:

"Başvuru 16.55'te yapıldı. Seçim kurulu başkanı kabul etmiyor, onunla ilgili itirazlarımız devam ediyor. Biraz geç kalmışız bir trafik meselesi nedeniyle. Yolda bir kaza var ondan dolayı gecikme olmuş ama beşe beş kala arkadaşlarımız oradaymış. Şu anda itirazlarımız devam ediyor, niye kabul edilmiyor biz de anlamıyoruz. Bizden kaynaklı bir şey yok. Sonuçta beşe kadar süre vermişler biraz gecikmeli dikkate alması lazım 16.55'te arkadaşlarımız binaya girmişler. Şu anda net bilgiyi biz de alamıyoruz. İstanbul’da itirazımız devam ediyor.”