Ali Fuat Duatepe 

Bundan önceki seçimler sonrası ayrılan yöneticiler hemen Futbol AŞ’deki görevlerinden istifa etti. Yeni yönetimler buraya bağımsız üyelerle birlikte atama yaptı. İşin gerçeği bu teamül yerleşti.

Futbol AŞ ayrıca şu açıdan önemli; Başkanlar yönetimde sayı nedeniyle görev veremediği bazı isimleri burada değerlendirebiliyordu.

Hasan Arat’ın 35. başkan olarak göreve başlamasının ardından eski başkan Ahmet Nur Çebi ve eski asbaşkan Emre Kocadağ Futbol AŞ’den istifa etti. Ardından Hasan Arat ve Hüseyin Yücel bu görevlere geldi.

Sosyal medyada diğer isimlerin Futbol AŞ’den istifa etmemelerine yönelik tepkiler oluştu. Halen görevinden istifa etmeyen bir isimle konuştum ve, "Başkanla görüşüyoruz. Bakalım haftaya belli olur gibi ama mevcutta istifa etmedim ve istenmedi. Hatta kal denildi. Başkanın yaklaşımı da çok nazikçe ve güzeldi"  yanıtını aldım.

Arda Güler'in gol sevincinin anlamı Arda Güler'in gol sevincinin anlamı

Yönetim kanadına aynı durumu sordum. İstifaların gelmediğini doğruladı. Yaşananlar "teamül ve etik" açıdan sorgulanabilir. Bakalım Futbol AŞ’deki bu durum ne zaman ve nasıl çözülecek.