Yollar su birikintileriyle dolarken, birçok araç yollarda mahsur kaldı. BAE Ulusal Meteoroloji Merkezi, 24 saat içinde modern tarihin en yüksek yağış miktarının kaydedildiğini duyurdu.

Ulusal Meteoroloji Merkezi'nin açıklamasına göre, yağışlar nedeniyle uçuşlar ertelendi, uzaktan eğitim ve çalışma yöntemlerine geçildi. El Ayn şehrinin Hatm eş-Şikle bölgesinde 24 saat içinde 254,8 milimetre yağış düşerek rekor kırıldı. Yetkililer, yağışların artarak devam edeceğini belirtti.

Bu olay BAE tarihinde olağanüstü bir durum olarak kaydedilirken, BAE İslami İşler Kurumu, sağanaktan etkilenen bölgelerde evde namaz kılma çağrısında bulundu.

Diğer Körfez ülkeleri de şiddetli yağışlardan etkilendi. Bahreyn, Katar ve Suudi Arabistan'da da yoğun yağışlar görülürken, Umman'da 18 kişi hayatını kaybetti. Su baskınları ve sel felaketleri nedeniyle bölgede önemli zararlar meydana geldi.

Kolombiya-İsrail ilişkileri resmen bitti Kolombiya-İsrail ilişkileri resmen bitti

Meteoroloji uzmanları, küresel ısınmanın etkisiyle aşırı iklim olaylarının artacağı uyarısında bulunuyor. Yetkililer, halkı dikkatli olmaları konusunda uyarırken, acil durum ekipleri bölgede gerekli önlemleri almaya devam ediyor.