Medya

Somer Şef’ten restoran fiyatları açıklaması: “Asgari ücretle çalışanlar gelmez” iddiasına yanıt!

Ünlü şef Somer Sivrioğlu, Hülya Avşar’ın sunduğu “Bir Hülya Avşar Sohbeti” programına konuk oldu ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

MasterChef jürisi olan Somer Şef, İstanbul’daki restoranında ödenen kişi başı ücretlere dair soruları yanıtladı. Avşar’ın “Asgari ücretle çalışanlar senin restoranına gelemezler” çıkışı ise programa damgasını vurdu.

Somer Şef, restoran fiyatlarının abartılmadığını belirterek, “Fiyatlarımız öyle çok yüksek değil, ben özellikle bistro seviyesinde tutmaya çalıştım. Öyle lüks denilecek bir restoran değil ama tabii ki kişi başı 2000-3000 TL civarında bir ücret ödeniyor” dedi. Hülya Avşar ise bu açıklamaya, “Yani asgari ücret için değil,” diyerek karşılık verdi ve ekledi: “Onun üstünde kazananlar için belki uygun olabilir.”

Bodrum’da fırsatçılık iddiaları

Programda restoran fiyatlarıyla ilgili konuşma Bodrum’daki yüksek fiyatlara da uzandı. Hülya Avşar, sektörde fırsatçılığa yönelen işletmeciler olduğunu belirterek, “Nasıl olsa parası olan geliyor, 3 değil 5 yapalım diyen çok mu?” sorusunu yöneltti. Somer Sivrioğlu ise Bodrum’da bu duruma sık rastlandığını doğruladı. "Bodrum’un simgesi lahmacun fiyatlarıyla ölçülüyor, ama Maça Kızı gibi özel yerlerin fiyatlarıyla piyasayı endekslemek doğru değil” diyerek, bu tip yerlerin farklı koşullarda hizmet verdiğini söyledi.