Siyasi parti liderleri, kadın hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması temeliyle Birleşmiş Milletlerin kararıyla ilan edilmiş 8 Mart Dünya kadınlar günü sebebiyle paylaşımlarda bulundular.

İşte siyasilerin mesajları:

CHP Lideri Özgür Özel:

Özgür Özel, yayımladığı mesajında "Kadınlar ne kadar özgürse Türkiye de o kadar özgürdür. Tüm kadınların #8MartDünyaEmekçiKadınlarGünü'nü kutluyorum" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

İmamoğlu yayımladığı 8 Mart mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Bugün; 11.00'de Şişli'deyiz, otobüsle hemşehrilerimizi selamlayacağız. 12.00'de Gaziosmanpaşa Merkez Mahallesi'nde çok güzel bir yaşam merkezini açıyoruz. 18.00'de Üsküdar Meydanı'nda halk buluşmamız var."


AK Parti İBB adayı Murat Kurum paylaşımında şunları ifade etti:

1 Nisan’dan sonra İstanbul’umuzu aydınlık günlerine kadınlarla birlikte kavuşturacağız. Nisan gelecek yüzler gülecek, Nisan gelecek dertler bitecek. #8MartKadınlarGünü kutlu olsun. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş

Yavaş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hiçbir kadının korunma ihtiyacı duymadığı bir kent için çalışıyor, eşit ve adil yarınlara kadınlarla el ele ulaşabileceğimize inanıyoruz.Yılın her günü, iyi ki varsınız. Ankara sizinle güçlü"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan

Yaptığı açıklamada şunu söyledi:

"Kadınların mutlu, özgür ve eşit olduğu bir Türkiye görmek istiyoruz.Bütün kadınların Kadınlar Günü kutlu olsun"

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ şunları söyledi:

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Gelecek mart aylarında Dünya Kadınlar Gününü ülkemizde kutlayabilmek için Türkiye’nin Ortadoğu olmasına izin vermeyelim"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:

8 Mart şiddet gören, emeği sömürülen, haksız rekabete maruz bırakılan kadınlara adanır. Bu yıl açlık ve soykırımın en kötüsüne maruz kalan başta Filistin'in onurlu kadınları olmak üzere savaş mağduru kadınlara adanmalıdır! Söz ile değil eylemle dayanışma günü kılınmalıdır!

İstanbul’da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak İstanbul’da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak