Trendyol Süper Lig ekiplerinden EMS Yapı Sivasspor, 2023-2024 sezonunda 18 gol atan Arnavut forvet Rey Manaj'ın takımda kalıp kalmamasına göre transfer politikasını şekillendirecek.

İç transferde sözleşmesi sona eren kaleci Ali Şaşal Vural, savunma oyuncuları Alaaddin Okumuş ve Murat Paluli ile yeniden anlaşan kırmızı-beyazlı ekip, dış transfer çalışmalarına devam ediyor. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, daha kreatif, hücuma yönelik oynayan, öne doğru baskı kurabilen, geçiş oyunlarını iyi yapan ve bireysel anlamda yetenekli bir kadro oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın hedeflerinin her zaman yukarılara oynamak olduğunu vurgulayan Uygun, "21 yıllık başkanlık döneminde Anadolu kulüpleri arasında bu kadar başarılı bir hikaye yazan başka bir kulüp ve başkan yok. 21 yıl boyunca 6-7 kez Avrupa kupalarına katılan, Türkiye Kupası'nı kazanan ve Sivas şehrini başarıya alıştıran bir başkan olarak onun da hedefleri hep yukarılara oynamak. Ayrıca Sivasspor'u diğer birçok takımın düştüğü milyar liralık borç batağına düşürmemek için de doğru planlamaları ve projeleri hayata geçirme peşinde." dedi.

TRANSFER POLİTİKASINDA REY MANAJ ETKİSİ

Takımda kalmasını istedikleri oyuncuların olduğunu dile getiren Uygun, "Bunlarla ilgili yönetime raporumu sundum. Ancak burada tek farklı konu Rey Manaj. Rey Manaj'ı gerçekten isteyen takımlar var." dedi.

Nuri Şahin ilk Şampiyonlar Ligi maçını farkla aldı! Nuri Şahin ilk Şampiyonlar Ligi maçını farkla aldı!

Sivasspor Basın Sözcüsü Gökhan Karagöl başkanlığındaki transfer komitesinin çalışmalarına devam ettiğini belirten Uygun, "İyi, kaliteli, ucuz ve Sivasspor'a yakışır futbolcuları transfer etmek için komite başkanı Gökhan Karagöl liderliğinde bir süreç ilerliyor. Şu ana kadar 350'ye yakın futbolcu izledim, artık izlemeyi bıraktım. Transfer komitesi, Sivasspor'un yararına olan futbolcuları önümüzdeki süreçte takımımıza katacak. 3. Lig ve 2. Lig'de oynayan, geleceği parlak 6 genç futbolcumuz var. Rey Manaj giderse, 7 yabancı oyuncu ve ligimizi bilen, kalitesini kanıtlamış 5 Türk futbolcuyu takıma katarak transferi tamamlamak istiyoruz."

Sezonu 18 golle tamamlayan 27 yaşındaki Arnavut golcü Rey Manaj'ın takımda kalıp kalmamasına göre transfer politikasını belirleyeceklerini vurgulayan Uygun, "Genç, alternatifli, yetenekli yabancı oyuncular ve genç yetenekli Türk oyuncular ile kaliteli 2 yıldız olabilecek futbolcu transferi yapacağız." ifadelerini kullandı.