Gündem

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, bugün çocuklarıyla birlikte Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti

Cinayete kurban giden eski Ülkü Ocakları Başkanı ve akademisyen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, kızları Bengisu ve Banuçiçek ile birlikte eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu evinde ziyaret etti.

Abone Ol

Ayşe Ateş, Kılıçdaroğlu’nu 1 Temmuz’daki duruşmaya davet etti. Kılıçdaroğlu, Ayşe Ateş’in tehdit edildiğini belirterek,


“Yüreğiniz varsa bir kadınla değil gelin bizimle mücadele edin. O adalet istiyor” dedi. 

Kılıçdaroğlu Ayşe Ateş ve kızlarını kapıya kadar geçirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 


“Adaletin gerçekleşmesi için mücadele eden bir anne tehdit ediliyor. Tehdit edenlere şunu söylemek isterim yüreğiniz varsa bir kadınla değil gelin bizimle mücadele edin. O adalet istiyor başka bir şey istemiyor ki..Adalet isteyen herkese sahip çıkmak bizim görevimiz. Bizim namus borcumuz. Davanın bütün baskılara, savcı değişimine rağmen epey ilerlediğini, delillerin önemli bir kısmının toplandığını biliyoruz. Davayı da yakından takip ediyoruz. Adalet gerçekleşinceye kadar takip etmeye devam edeceğiz.Adalet isteyen hiç kimseyi tehditler yıldıramaz. İstenen adalet. Ortada bir cinayet var. Failler var. Bu faillerin yakalanması adaletin karşısına çıkarılması, cezaların çekmeleri gerekiyor. Başka bir şey istenmiyor. Adalet istemek ne zamandan beri suç olmaya başladı. Eşini kaybeden yüreği acı dolan bir anne adalet istemesin de ne yapsın?”


Ayşe Ateş ise;

“Kılıçdaroğlu sürecinden en başından beri Sinan’ın katledildiği günden beri hep yanımızdaydı. Hep bize destek oldu. Çok teşekkür ediyorum kendisine. Bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi yine yanımızda olmasını istedim. Kendisini duruşmaya davet ettim. Geleceğini söyledi. Bizi çok memnun etti. Değerleri fikirlerini görüşlerini bizimle paylaştı. Önerilerini sundu. Ben de süreçle ilgili kendisine bilgi verdim. Görüşmelerimden bahsettim. Kızlarım ile birlikte Kemal dedelerine karnelerini gösterdiler. Adalet yürüyüşümüzde bizi yalnız bırakmayacak başında olduğu gibi sonuna kadar bizimle birlikte olacak” diye konuştu.