Gündem

Sinan Ateş davasında skandal! Mahkeme talep etmeden, bilirkişi raporu hazırlanmış!

Sinan Ateş’in öldürülmesi soruşturmasında FETÖ’vari ayak oyunlarının kokusu geliyor. Mahekeme istemeden bilirkişi raporunun hazırlandığı ve mahkemeden talep gelince de o raporun gönderildiği ortaya çıktı. Bilirkişiye soruşturma açıldı.

Abone Ol

Sinan Ateş davasında skandal bir gelişme yaşandı. Kurşunların hangi silahtan çıktığının belirlendiğinin iddia edildiği bilirkişi raporunun, mahkemeden talep gelmeden önce hazırlandığı ortaya çıktı! Raporu hazırlayan Bilirkişi Orhan Amaratoğlu’na soruşturma açıldı. 

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili davada FETÖ’nün olaya dahil olduğu, Sinan Ateş’in FETÖ’cü olduğu, dul eşi Ayşe Ateş’i FETÖ’nün yönlendirdiği şeklinde birçok iddia ortaya atılmıştı. 

Soruşturmada, FETÖ’nün ayak Türk kamuoyunun FETÖ ayak oyunlarından aşina olduğu bir şok gelişme daha yaşandı. Odatv’den Talha Özmen’in haberine göre, Sinan Ateş’in vücuduna isabet eden tüm kurşunların tetikçi Eray Özyağcı’nın silahından çıktığı iddiasını içeren bilirkişi raporu, meğerse mahkeme istemeden önce hazırlanmış, mahkemeden talep gelince de gönderilmiş. Skandalın ortaya çıkmasının ardından, raporu hazırlayan bilirkişiye soruşturma açıldı. 

Bilirkişi raporu sadece Özyağcı’nın ateş ettiğini savunuyor

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davada tetikçi Eray Özyağcı, Ateş'in başına isabet eden kurşunu kendisinin sıkmadığını, başka kişiler tarafından ateşlendiğini iddia etmişti. Bunun üzerine mahkeme yeniden inceleme talebinde bulunarak bilirkişiye başvurmuştu.

Mahkemeye gönderilen bilirkişi raporuna göre, Özyağcı defalarca Sinan Ateş'e ateş etmiş ve olay yerinde başka birinin Ateş'e ateş ettiği tespit edilmemişti. Ayrıca raporda, Özyağcı'nın Ateş'in arkadaşları Selman Bozkurt ve Ahmet Keçik'e de ateş ettiği iddiası bulunuyor. Ahmet Keçik'in ise yere düşen Ateş'in üzerindeki silah alarak Özyağcı'nın kaçtığı yöne ateş açtığı da raporda yer almıştı. 

Ancak yapılan incelemede Bilirkişi Orhan Amaratoğlu tarafından hazırlanan rapordaki bazı ifadelerin çelişkili olduğu, dahası, raporun mahkemenin talep ettiği tarihten önce hazırlandığı ortaya çıktı.

3 gün önce hazırlamış

Somut delillerle çeliştiği belirtilen bilirkişi raporu için incelenecek materyallerin bilirkişiye 20 Eylül’de teslim edildiği ancak raporun 17 Eylül’de düzenlendiği görüldü.

Sinan Ateş’e saldırının düzenlendiği sırada yanında olan Selman Bozkurt’un sol omzundan yaralanması hem adli raporlarda hem de görüntülerde belli olurken, bilirkişi Amaratoğlu, hazırladığı raporda bunun tam aksini ifade ettiği ortaya çıktı.

Davada sanık olarak yargılanan şahısların avukatı da bu gerekçelerle mahkemeye suç duyurusunda bulundu. Bu gelişmeler üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bilirkişi raporunu hazırlayan Orhan Amaratoğlu hakkında soruşturma başlattı.