Gündem

Sinan Ateş davasında karar çıktı! Keşifçiye ağırlaştırılmış müebbet...

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili 22 sanıklı davada bazı kararlar verildi. Sanıklardan Serdar Öktem, adli kontrol şartıyla tahliye edilirken, olay öncesinde tetikçi Eray Özyağcı ve keşif yapan Suat Kurt, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Ayrıca tetikçi Eray Özyağcı, azmettiren Doğukan Cep ve Tolgahan Demirbaş'a da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Abone Ol

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı.

Yargılamaların sonuna gelinirken sanıklar hakkındaki cezalar kararlar açıklandı.

Buna göre tetikçi Eray Özyağcı, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve Selman Bozkurt'a yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıl hapis cezası aldı. Özyağcı'yı motorla olay yerinden kaçıran Vedat Balkaya da aynı suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Doğukan Çep (fotoğraf)

Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'a ağırlaştırılmış müebbet

Olay öncesinde keşif yapan Suat Kurt, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve Selman Bozkurt'a yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıl hapis cezası aldı. Azmettiriciler Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'a da "tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Eray Özyağcı (fotoğraf)

Mustafa Uzunlar ve Aşkın Mert Gelenbey'e "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 15 yıl, Murat Can Çolak ve Emre Yüksel'e ise aynı suçtan 18 yıl hapis cezası verildi.

Selma Ateş'e saldıranlar gözaltında

Kararın açıklanması sırasında Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş'e duruşma salonu dışında saldırıda bulunuldu ve saldıran kişi gözaltına alındı.