Gündem

Simpsonlar İran helikopter kazasını da mı bildi?

Kehanetleriyle gündemden düşmeyen Simpsonlar geçtiğimiz günlerde İran'da yaşanan helikopter kazasını da önceden bildiği iddia edildi. İşte Simpsonlar dizisindeki o sahne...

Abone Ol

Son yıllarda birçok olayın önceden tahmin edilmesiyle gündeme gelen Simpsonlar, bu kez de İran’da yaşanan helikopter kazasını bildiği iddiasıyla sosyal medyanın dilinde. 19 Mayıs Pazar günü akşam saatlerinde, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı taşıyan helikopterin kötü hava koşulları nedeniyle düşmesi sonucu her iki yetkili de hayatını kaybetti. Olayın ardından sosyal medyada pek çok teori ortaya atılırken, bunlar arasında en dikkat çekeni Simpsonlar’a ait olduğu iddia edilen bir sahneydi.

Simpsonlar Dizisinin Kehanetleri

Daha önce salgın hastalıklardan seçim sonuçlarına kadar birçok olayı doğru tahmin ettiği iddia edilen Simpsonlar dizisinin bu kez İran’daki helikopter kazasını da öngördüğü iddiaları sosyal medyada hızla yayıldı. Kullanıcılar, dizinin bir bölümünde İran’da gerçekleşen helikopter kazasının işlendiğini ileri sürdü.

AA Teyit Hattı İncelemesi

İddiaların yayılması üzerine AA Teyit Hattı, konuyu detaylı bir şekilde inceledi. Yapılan araştırmalarda, Simpsonlar dizisinin hiçbir bölümünde İran’da gerçekleşen bir helikopter kazasının yer almadığı ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ise yapay zeka kullanılarak oluşturulduğu anlaşıldı. Açık kaynaklar ve dizinin tüm bölümleri incelendiğinde, böyle bir sahnenin dizide yer almadığı kesin olarak belirlendi.

Yapay Zeka Manipülasyonu

Sosyal medya platformu X’te (eski adıyla Twitter) paylaşılan ve Simpsonlar’a ait olduğu iddia edilen görüntülerin, aslında bir kullanıcı tarafından yapay zeka ile çizdirildiği ortaya çıktı. İlgili paylaşımı yapan hesap, gönderinin altında görüntülerin yapay zeka tarafından oluşturulduğuna dair bir açıklama yaptı.