Yaşam

Şimdi de Edeb bebek

Küçük çocukların oynaması için tasarlanan, dua eden ve ilahi söyleyen türbanlı kız çocuğu olarak tasarlanan "Edeb Bebek" satışa çıktı. 500 TL'den satışa çıkarılan "Edeb Bebek" için uzmanlar, çocukların gelişiminde zararlı olabileceğini söylediler.

Abone Ol

Türbanlı oyuncak bebek modasından sonra şimdi de "Edeb Bebek" çıktı. Muhafazakâr ailelerin çocuklarına aldıkları "Edeb Bebek"ler 500 TL'den satışa çıktı. 7 yaş altı çocuklar için tasarlanan oyuncak bebekler büyük ilgi görüyor. DurakMedya'dan Mustafa Barış Durak'ın haberine göre,  Sadece Arapça ilahi söyleyen "Edeb Bebek" oyuncağında, gözler dışında tüm yüzün örtülü olduğu görüldü. "Edeb Bebek" oyuncaklarının kutusunda ise "Edeb, sen ne güzel bir şeysin" yazısı dikkat çekti.

Loading...

Çocuklar ileride travma geçirebilir

Pedagojik olarak bu yaşta çocuklara böyle oyuncakların alınmasının ileriki dönemlerde kalıcı etkiler bırakabileceğini söyleyen uzmanlar, oyuncak seçimine dikkat çektiler. Çocuk ve ergen psikiyatrisi Elif Dilek, çocukların gelişiminde bu tür oyuncakların zararlı olduğunu belirtti. Dilek, bu tarz içerikli oyuncakların sonraki dönemlerde çocuklarda travma etkisi yaratabileceğini de ekledi.