Gündem

SİHA'mız Bayraktar TB3 toplam 686 uçuş saatine ulaştı!

Türk SİHA'sı Bayraktar TB3 80. uçuş testini de başarıyla tamamlayarak toplam 686 uçuş saatine ulaştı.

Abone Ol

Türk SİHA'sı Bayraktar TB3 uçuş testlerine devam ediyor. 80. uçuş testini de başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 686’ya ulaştı.

Baykar ekibi sosyal medya hesaplarından ‘Türk havacılığının altın çağı’ yazısıyla başlayan bir video paylaştı. Paylaşımda Bayraktar TB3’ün son uçuş testlerinin bilgilerine yer verildi. Paylaşımda 77. uçuş testinden 80. uçuş testine kadar katedilen yol gösterildi.

Test sürüşlerinin ise 26-27-28-29 ağustos arasında yapıldığı paylaşıldı. Yapılan test sürüşlerinin tarihinin Büyük Taarruz’un tarihlerine denk getirilmesi ise dikkat çekti.

Bayraktar TB3 katlanır kanatlı ve kısa mesafede iniş-kalkış özelliğine sahip Türkiye’nin silahlı insansız hava aracıdır. Bayraktar TB3 ilk kez Selçuk Bayraktar tarafından 29 Ekim 2020 tarihindeki paylaşım ile duyurulmuştu. Selçuk Bayraktar “Dünyada bu sınıfta açık ara en yüksek performans değerlerine sahip. Bayraktar TB3 diye uçak gemisine inip-kalkan ve o sınıfta benzeri olmayan bir uçak geliştiriyoruz. Kanatları katlanıyor, uçak gemisine iniyor, 1200 kilogram civarında, daha ağır mühimmatlar taşıyabiliyor.” İfadelerini kullanmıştı.