Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, zam beklentisini doğruladı ve sigara fiyatlarına Eylül ayının ilk haftalarında 3-5 TL aralığında bir artış olacağını belirtti.

Stok sorunu sürüyor

Dündar, sigara zammı dışında, tütün ürünlerindeki stok sıkıntısının da devam ettiğini vurguladı. Tekel bayilerinde ürünlerin kısıtlı olduğuna dikkat çeken Dündar, stok sıkıntısının nedeninin üretim yetersizliğinden değil, maliyetlerin artışı nedeniyle firmaların ürünlerini piyasaya sınırlı miktarda sürmesinden kaynaklandığını belirtti. "Firmalar maliyetleri karşılayamadıkları için her ay düzenli olarak zam yapıyorlar. Bu sebeple de mevcut stoklarını hızla eritmek istemiyorlar," dedi.

Güncel altın fiyatları ne? Gram, Çeyrek altın fiyatları ne? (19 Eylül 2024) Güncel altın fiyatları ne? Gram, Çeyrek altın fiyatları ne? (19 Eylül 2024)

Firmalara uyarı: Esnaf ve vatandaşı karşı karşıya getirmeyin

Dündar, sigara firmalarına da önemli bir uyarıda bulundu. Zam dönemlerinde esnafa yönelik ürün kısıtlaması yapılmaması gerektiğini söyleyen Dündar, "Vatandaş zam haberini duyunca birkaç paket fazladan almak istiyor, bu da arz-talep dengesini bozuyor. Esnafla vatandaşı karşı karşıya getirmemek için, ürün kısıtlaması yerine tedarik artırılmalı," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Dündar, vatandaşların tepkilerini esnafa değil, firmalara ve devlete yönlendirmesi gerektiğini belirtti.

Alkole zam beklentisi var mı?

Alkollü içecekler hakkında da açıklamada bulunan Dündar, şu anda alkol fiyatlarına herhangi bir zam beklentisi olmadığını ifade etti. Ancak, sigara zammının hemen ardından alkollü içeceklerde de bir fiyat artışı olup olmayacağı merak konusu.

Editör: Elif Erbay