Özellikle öğle saatlerinde trafik yoğunluğu %63'e kadar ulaşarak sürücülere zor anlar yaşattı. Sahil yolları ve ana arterlerin bazı kesimlerinde su birikintileri nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken sürücüler, manevra yapmak zorunda kaldı. Bu durum, arkadan gelen araç sürücülerinin ani fren yaparak olası trafik kazalarını önlemesine neden oldu.

D-100 Karayolu'nun Güzelşehir mevkisinde, özellikle Kumburgaz istikametinde su birikintileri oluştu. Sürücüler, bu ani su birikintilerini son anda fark ederek yolda manevra yapmak zorunda kaldılar. Güzelşehir'de, sıkça kullanılan alt geçitler de su baskınına uğradı. Bazı sürücüler, su birikintilerine rağmen alt geçitleri kullanmaya devam etti.

Acun Ilıcalı'nın amcası Gürbüz Ilıcalı vefat etti Acun Ilıcalı'nın amcası Gürbüz Ilıcalı vefat etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik Uygulaması'na göre, kent genelindeki trafik yoğunluğu özellikle saat 14.20 itibarıyla %63 olarak ölçüldü. Avrupa ve Anadolu Yakası'nda, D-100 karayolu, TEM otoyolu, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün giriş ve çıkış noktaları ile sahil yolları ve ana arterlerde araçlar güçlükle ilerledi.