Magazin

Sibel Can’dan tepki çeken sözlerine açıklama: “Gerçekler üzerinden iletişime devam edeceğim”

Son dönemde artan kadın cinayetlerine toplumun her kesiminden tepkiler yükselirken, ünlü isimler de yaşananlara sessiz kalmıyor. Bu isimlerden biri olan Sibel Can, bir etkinlikte verdiği demeçle dikkatleri üzerine çekti. Kendisine yöneltilen “Siz kendinizi güvende hissediyor musunuz?” sorusuna verdiği yanıtla eleştiri oklarının hedefi olan ünlü sanatçı, sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaparak sözlerine açıklık getirdi.

Abone Ol

Türkiye’yi derinden sarsan Semih Çelik tarafından işlenen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cinayetlerinin ardından birçok ünlü isim tepkilerini dile getirdi. Bir moda etkinliğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sibel Can, “Kendinizi güvende hissediyor musunuz?” sorusuna verdiği yanıtla gündem oldu. Can, “Kendi adıma güvendeyim ama benim dışımda hiç kimse güvende değil” şeklinde konuşmuş, bu sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.

Tepkilerin ardından sosyal medyadan yanıt

Sosyal medyada aldığı tepkilere kayıtsız kalmayan Can, Instagram hesabından yaptığı açıklamada sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti. "Değerli basın mensuplarını kırmayarak soruları yanıtladım. Bir sanatçı olarak toplu taşıma kullanıyor, büyük ekiplerle çalışıyor ve her daim planlı bir hayat yaşıyorum. ‘Güvendeyim’ derken kastettiğim budur" ifadelerini kullanan Can, yanlış anlamaların kimseye bir fayda sağlamayacağını vurguladı.

“Gerçekler ve samimi duygularla iletişim kurmaya devam edeceğim”

Toplumsal konulara duyarlılığını bir kez daha hatırlatan Sibel Can, "Bir kadın, bir sanatçı ve bir anne olarak özellikle çocuklar ve gençlerle ilgili hassasiyetim herkes tarafından biliniyor. Kötülüğe karşı hepimizin sevgi dilini kullanması gerektiğine inanıyorum. Bundan sonra da gerçekler ve samimi duygular üzerinden iletişim kurmaya devam edeceğim" dedi. Ünlü sanatçı, açıklamasını kadın ve çocuklara yönelik şiddetin son bulması ve adaletin yerini bulması dileğiyle noktaladı.