SGK tahsis talep formu nedir, nasıl doldurulur? SGK tahsis talep formu ile ilgili detayları ve yararlanma şartlarını sizlere açıklıyoruz.
SGK tahsis talep formu, cenaze yardımı, maaş yada evlenme yardımı almak için doldurulur. Sigortalı çalışırken vefat eden kişinin 18 yaşından büyük hak sahipleri ilgili bölümleri doldurur ve vefat edenin emeklilik tahsis numarası ekler.SGK Tahsis Talep Formu Nasıl Doldurulur?
SGK emeklilik tahsis ve talep formu, yazılı olarak veya internet üzerinden doldurulabilir. Emeklilik tahsis ve talep formu doldurmak için e devlet sisteminden yararlanabilirsiniz.E-Devlet Üzerinden SGK Tahsis Talep Formu Doldurma
İnternet üzerinden birçok kamu hizmetinden kolayca yararlanılabiliyor. E-Devlet üzerinden SGK tahsis talep dilekçesi doldurarak hizmetlerden kolayca yararlanabilirsiniz. E-Devlet sistemi ile SGK tahsis talep formu doldurduktan sonra hangi hizmetten yararlanmak istediğinizi belirtebilirsiniz.Ölüm Tarihi Bölümü Nasıl Doldurulur?
Tahsis talep başlığı altında ‘’Ölüm Tarihi’’ bölümüne vefat eden sigortalı kişinin ölüm tarihi yazılır. Ölüm tarihi ay. gün. yıl şeklinde belirtilmelidir.Banka Hesap Bölümü Nasıl Doldurulur?
Tahsis talep formunda bulunan ‘’Banka hesabı’’ bölümüne maaş almak istenilen banka kuruluşunun adı yazılır.Sigortalıya Yakınlık Bölümü Nasıl Doldurulur?
Tahsis talep formunda ‘’sigortalıya yakınlık’’ bölümüne, ‘’HAK SAHİBİ’’ ifadesi eklenir. Bu bölümde yakınlık derecesini belirtmeniz gerekir.Ölüm Aylığından Yararlanma Şartları Nelerdir?
Ölüm aylığı emekli olan ya da sigortalıyken vefat eden kişilerin hak sahiplerine ödenir. Hak sahibi olmak için yakın akraba olmanız gerekir. Ölüm aylığı şartları şu şekildedir;- Vefat eden sigortalı kişilerin en az 1800 gün primi olması gerekir. 4A kapsamında olan kişiler için bu sayı 900 gündür.
- Evli olmayan, boşanan veya dul kalan kız çocukları da ölüm aylığından yararlanabilir.
- Sigortalı kişinin eşi bu aylıktan yararlanabilir.
- Vefat eden kişinin çocukları da ölüm aylığından yararlanır. Aylıklar orta öğretim görmesi durumunda 20, yüksek öğrenim durumunda 25 yaşına kadar çıkabilir.
- Çalışma gücünü en az yüzde 60 oranında kaybeden erkek çocukları belirli bir şart aranmadan aylıktan yararlanabilir.
Editör: Haber Merkezi