Şeyh Hamad bin Hamdan el Nahyan, Birleşik Arap Emirlikleri kraliyet ailesinin bir üyesi ve etkileyici bir koleksiyona sahip.

Dünyanın en tuhaf araba koleksiyonlarından birine sahip olan Milyarder, lüks hazinesini ortaya çıkardı.

8-72

Multi milyarderin Ferrari ve McLaren gibi birinci sınıf süper arabaların yanı sıra, bu koleksiyon bazı alışılmadık seçenekler sunuyor.

Rainbow Sheikh, Birleşik Arap Emirlikleri'nde Abu Dhabi'nin merkezine yakın bir konumda bulunan Emirates Ulusal Otomobil Müzesi'nde sergileniyor.

İçinde Land Rover Series 3'ün dev bir modeli ve Willys Jeep'in devasa bir kopyası bulunuyor .

Jeep, 21 ft'lik muazzam bir uzunluğa sahip olup, Guinness tarafından onaylanmış dünyanın en büyük kopyasıdır.

9-59

Şeyh Hamad bin Hamdan al Nahyan'ın da siyah bir Willys-Overland Jeepster'ı var. Tarihi 1948 yılına dayanıyor ve milyarderin modelinin orijinal plakaları hâlâ duruyor.

Koleksiyona eklenen bir diğer çılgın eklenti ise motor delisi milyarderin sıradan bir Merc'i dönüştürmesinden sonra yaratılan beyaz Mercedes-Benz W116 canavar kamyon.

Takma adı Rainbow Şeyh'e uygun olarak çok renkli bir Mercedes-Benz W126 da var.

6-81

Turuncu, sarı, yeşil ve mavi boya işi alışılagelmişin çok ötesinde ve iç mekanda aynı renk tonlarını sunuyor. Görünüşe göre sahibi, çeşitli renk kombinasyonlarına sahip farklı araçlarla yedi adet sipariş ettiği modeli beğenmiş.

Birleşik Arap Emirlikleri kraliyet ailesinin üyesinin gökkuşağı renginde bir Fiat 500'ü bile var. Diğer tuhaf parçalar arasında 80'lerde tasarlanan küçük bir mini araba olan Erad Junior yer alıyor.

Bu, kalan son modellerden biri, bu da onu inanılmaz derecede nadir, değerli ve tuhaf kılıyor.

Daha da tuhafı, mavi Daihatsu Midget II.

Japon yapımı motor 90'lı yılların ortasında üretildi ve o zamandan beri küçük boyutu ve tuhaf şekliyle sürücüleri şaşkına çevirdi.

Hatta Şeyh Hamad bin Hamdan el Nahyan'ın kendine ait New York sarı taksisi var ve iki ünlü Ford Crown Victoria modeliyle övünüyor.

En büyük koleksiyon parçalarından bazıları arasında büyütülmüş bir Dodge Power Wagon yer alıyor. Muazzam boyutuna rağmen sürülebilir ve mükemmel çalışır durumdadır.

0-85

Bu, 400'den fazla motora sahip ve 40 milyon sterlin değerinde bir başka inanılmaz araba koleksiyonuyla birlikte geliyor.

Rodger Dudding, dünyanın en büyük koleksiyonlarından birine sahip ve Studio 434 adlı garajı, M25'in hemen dışında , Potters Bar'ın yakınında yer almaktadır. Değerinin yaklaşık 160 milyon sterlin olduğu tahmin ediliyor.

Dhabiyan kamyonu ise koleksiyondaki en tuhaf parçalardan biri olarak yer alıyor.

39-3