Düzenlediği basın toplantısında, Başkan Ertuğrul Doğan’ın takımla ilgili tüm yetkiyi kendisine verdiğini vurgulayan Güneş, alınan kötü sonuçların sorumluluğunu üstlendi. "5 maçta 5 puan, oynadığımız oyun ve aldığımız sonuçlar kimseyi memnun etmedi. Bu sonuçların hayallerimizin altında kaldığını biliyorum. Ancak sorumluluk bende ve bu sorunları aşmak için gereken adımları atacağız," dedi.

Kayserispor sakatlıklardan kurtuluyor Kayserispor sakatlıklardan kurtuluyor

"Takımın özgüveni ve moral sorunu var"

Şenol Güneş, takımın oyun disiplini ve moral seviyesinde sorunlar olduğunu belirtti. "Takım olma yolunda eksiklerimiz var. Şu an sahada görmek istediğimiz oyun henüz oturmadı. Takım oyununu geliştirmek için bireysel performansların artması gerekiyor," diye konuşan Güneş, taraftar desteğinin bu süreci aşmada kilit rol oynayacağını ifade etti. Ayrıca, sık yapılan top kayıplarının rakibe baskı yapmayı zorlaştırdığını da ekledi.

"Her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız"

Ligdeki puan durumuna fazla takılmadıklarını söyleyen deneyimli hoca, "Bizim için önemli olan her maçı kazanmak için sahaya çıkmak. Şu an başarısız bir dönem geçiriyoruz ama toparlanma sürecindeyiz. Yarışın içinde kalıp kalamayacağımız endişesi var ama Trabzonspor’un her zaman zirvede olması motivasyonumuzu artırıyor," dedi. Hakemler hakkında konuşmak için henüz erken olduğunu belirten Güneş, asıl odaklarının takımı bir an önce toparlamak olduğunu dile getirdi.

"Draguş yetenekli ama bu yeteneklerini kullanamıyor"

Romanyalı futbolcu Draguş’un yetenekli olmasına rağmen bunu sahaya yansıtamadığını söyleyen Güneş, "Oyuncuyla konuşuyorum. Ona, yeteneklerini kullanamazsa bu seviyelerde olamayacağını söyledim. Hiçbir oyuncuya ‘gitme, kal’ diyemem çünkü takım olarak belirli sorunlarımız var. Devre arasına kadar elimizdeki kadroyla devam edeceğiz ve bu süreci en iyi şekilde atlatmaya çalışacağız," ifadelerini kullandı.

Son olarak Güneş, takımın daha iyi bir oyun düzenine kavuşacağına inandığını ve oyuncuların da bu süreçte kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirtti. "Artık mazeret üretmeyeceğiz, şartlar ne olursa olsun kendimizi geliştireceğiz," diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Elif Erbay