Ünlü şarkıcı Semicenk, vatani görevini yerine getirmek üzere gitmeden önce önceki akşam Bursa Osmangazi Meydanı'nda hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Konser boyunca seslendirdiği şarkıları 100 bin kişiyle birlikte söyleyen Semicenk, sevenlerine duygusal anlar yaşattı.

Zehra Çilingiroğlu golf şampiyonu oldu Zehra Çilingiroğlu golf şampiyonu oldu

Konser sonunda sevenleri ünlü ismi 'En büyük asker bizim asker' sloganları ile uğurladı.

Peki Türkiye'nin sinema, müzik ve ekranlarının ünlü isimleri askerliklerini nerede yaptı? Sizler için derledik.

Ünlü sanatçı Attila Atasoy, sosyal medya hesabından askerlik yıllarına ait bir fotoğrafını paylaştı. 1979 yılında çekildiğini belirttiği fotoğrafın altına "Sıhhiye Taburu-Eczacı Bölüğü... Hüseyin Gazi-Mamak / Ankara" notunu düştü.

Şarkıcı Yaşar, askerlik fotoğrafını Instagram sayfasında takipçileri ile paylaştı. Ünlü şarkıcı yıllar önce çekilen fotoğrafın altına "Mikrofon askerde de peşimi bırakmamıştı. Yemin törenini ben sunmuştum ve tabi şiirleri de ben okumuştum" notunu düştü.

Ünlü şarkıcı Teoman, sosyal medya hesabından askerlik anısını paylaştı. 28 günlük bedelli askerlik yapan Teoman o dönem yaşadıklarını anlattı. Teoman yaptığı paylaşımda, "Tam askere gidecekken, bedelli askerlik çıkıyor. Ağustos ayında 28 gün askerlik yapmak için İzmir Gaziemir’e gideceğim. Psikiyatrıma koşuyorum. Yeni ilaçlara ihtiyacım olduğunu söylüyorum. Bu zorlu (!) askerliğe dayanabilmek için!Askere gitmeden önceki gece Hayal Kahvesi’nde çalıyorum. Benimle orada röportaj yapan paparazzilere, bedelli oluşumu kastederek, “Benim askerlik fasulyeden olacak” diyorum. İlk gece komutan bütün erleri çağırıyor; “Arkadaşlar” diyor, “bir arkadaşınız televizyonda, ‘Benim askerliğim fasulyeden olacak’ dedi. Hayır arkadaşlar, sizin askerliğiniz Fasulyeden olmayacak!” Off, diyorum, yine yaptım yapacağımı. Aklımca uzun dönem yapanlara jest yapmaya çalışmıştım". Askerliğimi bitirdiğim günü hatırlayıp mutlu oluyorum. Yıllardır askerlikten o kadar çok korkmuşuz ki terhis olduğumdan beri kendimi mutsuz hissettiğimde “Ama bak askerlik bile bitti” diyorum" dedi.

Manuş Baba’nın (Mustafa Özkan) askerlik fotoğrafı sosyal medyaya damga vurdu.

Bedelli askerlikten yararlanan Manuş Baba’nın saçı ve sakallarını kestikten sonra bambaşka birine dönüşmesi çok konuşuldu.

Kenan İmirzalıoğlu vatani görevini Edirne'nin Süloğlu ilçesinde bulunan 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda yaptı.

Serdar Ortaç askerliğini Sivas 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı 178'inci Piyade Er Eğitim Alayı'nda bedelli olarak yaptı. Ortaç'ın asker arkadaşlarından biri de Kaan Girgin'di.

Türk sanat müziğinin efsane ismi Zeki Müren’in daha önce hiç görmediğiniz askerlik fotoğrafları gün yüzüne çıktı.Fotoğraflarda Yedek Subay üniforması ile görüntülenen Zeki Müren, 1957 yılında Çankırı ve Ankara Yedek Subay Okulu'nda askerlik görevini yaptı.

Editör: Haber Merkezi