MSB askerlik yerlerini açıkladı MSB askerlik yerlerini açıkladı

Sabah'ta yer alan habere göre, sınır noktalarında harekatların sürdüğü, şehitlerimizin yasının tutulduğu bu günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait Müze Gazhane'de büyük bir skandala imza atıldı.
"Mor Dayanışma" adı altındaki toplantıya HDP/DEM'li vekil Adalet Kaya da katıldı. Adalet Kaya, konuşmasında terör örgütü elebaşı bebek katili Öcalan'a özgürlük istedi. Teröristbaşının hapiste tutulmasını "hukuksuzluk" olarak niteleyecek kadar ileri giden Kaya,  "Orta Doğu coğrafyasına barışı getirecek en önemli aktör Öcalan'dır." dedi. Kaya, Türk ordusu tarafından düzenlenen harekatlarda etkisiz hale getirilen teröristler için duyduğu üzüntüsünü de dile getirdi.

İşte o konuşma;

 “Bu günlerde bizim için en önemli sorun barış sorudur. Bu anlamda Türkiye ve Kurdistan’daki kadınların kurduğu ‘Barış İçin Kadın Girişimi’ değerliydi. Savaşın yeniden yoğunlaştığı bu süreçte yeniden bir barış talebini yükseltmek gerekiyor. Bunun için 34 aydır hukuksuz bir şekilde İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan  PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit uygulamalarının kalması gerekir. Yaşanan savaştan kaynaklı her gün asker cenazeleri geliyor. Devletin deyimiyle ‘imha edildi’ dedikleri kişiler de bizim çocuklarımızdır. Bu savaşın son bulması ve Ortadoğu'ya barış getirecek tek aktörü Abdullah Öcalan’dır” ifadelerine yer verdi.