Gündem

Seçil Erzan’dan yeni itiraf: Fatih Terim’den alıp başkalarına dağıttım

Yargılanmasına bugün devam edilen Seçil Erzan, Fatih Terim’den aldığı toplam 700 bin dolar parayı başkalarına faiz ödemesi olarak dağıttığını söyledi.

Abone Ol

Kamuoyunda “Fatih Terim Fonu” olarak bilinen dolandırıcılık olayının baş zanlısı tutuklu sanık Seçil Erzan bugün görülen mahkemede yeni bir itirafta bulundu. Fatih Terim’den aldığı toplam 700 bin dolarlık parayı, başka kişilere faiz olarak dağıttığını söyledi. 

Yüksek karlı özel fon vaadiyle başta Galatasaraylı futbolcular olmak üzere bazı kişileri dolandırdığı iddiasıyla yargılanan eski banka müdürü Seçil Erzan davasında bugün yeni bir duruşma yapıldı. 

Başta Fatih Terim olmak üzere Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimleri dolandırdığı iddiasıyla günlerce Türkiye'nin gündeminde yer alan Erzan'ın, şu ana kadtar ortaya çıkarılabilen rakamlara göre, 30'dan fazla kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı sanılıyor.

Tutuklu durumdaki Seçil Erzan’ın yargılanmasına İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün devam edildi. Duruşmada tutuklu sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük ve 4 tutuksuz sanık hazır bulundu. Taraf avukatları da mahkemeye katıldı.

“Bozcaada’da ev al diye para verdi, almadım”

Duruşma sırasında Seçil Erzan’a, Fatih Terim’in Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ifadesiyle ilgili sözleri soruldu. Erzan, soruya verdiği yanıtta, Terim’in kendisine ev, arsa, hisse senedi alması için verdiği parayı başka şekilde kullandığını anlattı. 

“Fatih Terim’den para aldınız mı?” sorusuna verdiği yanıtta Erzan şunları söyledi: "Ondan fon adı altında para almadım. Sadece aramızdaki dostane ilişki nedeniyle 300 bin ve 400 bin dolar aldım. Bu parayı bana, 'Bozcaada’da ev al, arsa al, hisse senedi al sat' diye verdi. Ben de, 'Yaparım' dedim ama yapamadım. Euro Bond işleminden zarar etmişti ve bankaya çok kızmıştı. Parasını çekmeyi düşünüyordu. Aramızdaki abi – kardeş ilişkisinden dolayı bu 700 bin doların getirisi olarak kendisine dönem dönem ödemeler yaptım".

“Fatih Terim’e hiçbir zaman hayır diyemedim”

İfadesinde Fatih Terim’le arasındaki ilişkinin samimiyetine ilişkin sözler de söyleyen Erzan; “Ben Fatih Terim’e hiçbir zaman hayır diyemedim. Ama o benden zorla bir şey istemedi. 'Paramız var mı Seçil?' dediğinde de bana verdiği 700 bin doların faizi olarak ödemeler yaptım. O sabah beni şubeden Rüya Sağır aradığında ruh halim berbattı. Hoca’nın son durumu görmek istediğini söyleyince ben de ona ödemek istediğim faizi yazdırmıştım. 5 milyon dolar deseydim öyle mi olacaktı yani?" dedi.

Fatih Terim’den aldığını söylediği toplam 700 bin dolar tutarındaki parayı ne yaptığıyla ilgili soruya Erzan; “O dönemde Umut Aslan, Ali Yörük gibi isimlere faiz ödedim" yanıtını verdi.