Mahkeme, Turan, Belözoğlu ve Muslera'nın duruşmaya gelmesine, aksi takdirde zorla getirilmelerine karar verdi. Ayrıca, sanıklara ait telefonların tüm kayıtları ve sim kart incelemelerinin bir bilirkişi tarafından yapılması da karara bağlandı.

Yüksek getirili ve güvenilir bir fon olduğu iddia edilerek, içinde Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi futbolcuların da bulunduğu 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen Şube Müdürü Seçil Erzan'ın davasında, dosya üzerinden tutukluluk incelemesi yapıldı.

Tokat'ta evde patlama yaşandı: 5’i jandarma personeli 7 yaralı... Tokat'ta evde patlama yaşandı: 5’i jandarma personeli 7 yaralı...

Seçil Erzanlar bitmiyor! Yüksek kar dolandırıcılığında yeni dalga Seçil Erzanlar bitmiyor! Yüksek kar dolandırıcılığında yeni dalga

Yapılan incelemede mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük'ün ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

15 Ocak tarihindeki duruşmada, mahkeme ara kararını açıkladı ve Erzan'ın Denizbank'taki hesap hareketlerinin istenmesine, sanıklara ait adli emanette bulunan telefon ve sim kartların bilirkişiye verilerek rapor alınmasına, ayrıca varsa banka çalışanları ve yöneticileriyle yazışmalarına ilişkin ek rapor alınmasına karar verdi.

Secil Erzan Davasi Ikinci Durusma

Turan, Belözoğlu, İnan ve Muslera'ya son kez süre verilerek, avukatları aracılığıyla duruşmaya katılmaları istendi. Aksi takdirde zorla getirme kararı çıkarılacağı belirtildi. Ayrıca, diğer sanıkların da bankalardaki hesap hareketlerinin Bankalar Birliği'nden ve ilgili bankalardan sorulmasına karar verildi.

Mahkeme, tanık olarak dinlenmesi gereken banka personelinin kimlik bilgilerinin temin edilerek mahkemeye gönderilmesine hükmetti. Ayrıca, banka yöneticileri ve çalışanlarının tanık olarak dinlenmesi taleplerinin sonraki celselerde değerlendirileceği belirtildi.

Duruşma 8 Mart tarihine ertelendi.