Enis YILDIRIM

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Yeşiltepe Mahallesi’nde 30 Nisan 2023 tarihinde tartıştığı eski eşi Ebru U.'yu boğduktan sonra evden çıkan Muammer Y., 112'yi arayarak yardım istedi. Eve giden sağlık ekipleri yarı baygın buldukları genç kadını Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. İlk müdahalenin ardından Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Ebru U., tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

Cinayetin ardından polis teslim olan 2 çocuk babası Muammer Y. hakkında hazırlanan iddianamede ifadesi yer aldı.

İŞ YERİNDEKİ KADINLARI EVLERİNE BIRAKTIĞIM İÇİN TARTIŞTIK

Sağlık çalışanı olduğunu belirten Muammer Y. ifadesinde, akşamları bir iş yerinde müzisyen olarak çalıştığını ve iş çıkışının geç saatlere denk gelmesi sebebiyle , işletmede çalışan kadın veya müşterileri evlerine bıraktığını eski eşi ile aralarında bu nedenle tartışma çıktığını belirtti. 
Olay günü de eski eşiyle aralarında bu sebeple tartışma çıktığını ileri süren Muammer Y., eşinin kendisine tokat attığını, hakaret ve tehdit ettiğini, sakinleştirmeye çalıştığını, sakinleşmesinden sonra yatak odasına giderek uyuduklarını söyledi. Sabah saat 08:00 sıralarında eşiyle tartışmanın yeniden başladığını ifade eden Muammer Y., eşinin kendisine tokat ve yumruk atarak sağ gözünün morarmasına sebebiyet verdiğini belirtti. 

EŞİNİN BOĞAZINI NASIL SIKTIĞINI ANLATTI 

Tartışma sırasında eşinin, kendisinin boğazını sıkmaya başladığını, kendisinin de eşinin boğazını sıktığını ifade eden Muammer Y., bu sırada eşinin kendisine, "Kızım senin kızın değil, onun yüzünü bir daha göremeyeceksin” dediğini ileri sürdü. Muammer Y., beraber yaşadığı eski eşinin boğazını ne kadar sıktığını hatırlamadığını, hareketsiz kalınca bıraktığını ve kalbini dinlediğini, kalbinin attığını söyledi. İddianamedeki ifadesinde odanın kapısını kiliteyen Muammer Y.'nin,  odanın anahtarı eşinin yeğenine verdiği, odaya girmemelerini, ambulansı aramalarını, kendisinin de polise teslim olacağını söyleyerek çocuklarıyla vedalaştıktan sonra evden ayrıldığı yer aldı. İddianamede ayrıca Ebru U.’nun eski eşi Muammer Y. ile zaman zaman tartıştığını ve hakaret ettiği yer aldı.

HER HANGİ BİR SES DUYMADI 

Sabah eniştesinin kendilerini uyandırdığını ve ambulans çağırmalarını istediği belirten S., "Çocuklarıyla vedalaşarak evden ayrıldı" dedi. Odaya girmediğini, balkona çıkarak “Ambulans çağırın” diye bağırdığını belirten yeğen S., emniyette ifade vermeye geldiği esnada eniştesinin sağ gözünün morarmış ve şişmiş olduğunu gördüğünü anlattı.

ÇİFTİN ÇOCUKLARI, ARALARI İYİ DEĞİLDİ

Çiftin çocuklarından A. ifadesinde annesi ve babasının arasının genel olarak bozuk olduğunu belirterek, olay günü yemek yediklerini daha sonra babası ile annesinin yatak odasına gittiğini söyledi. Anne-baba arasındaki tartışmaların bir süre küfürleşerek devam ettiğini belirten çocuklardan, A., ifadesinin devamında, sabah babasının ağlayarak yanlarına geldiğini, annesi ve babasının arasında yaşanan olayı görmediğini söyledi. Babadan alınan doktor raporunda boynunda ve yüzünde çizik olduğu ortaya çıktı.

SAVCI HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ İSTEDİ

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi?

Savcı hazırladığı iddianamede, şüpheli Muammer Y. hakkında “Boşandığı eşe karşı kasten öldürme” suçunu işlediği, ancak olay öncesinde, kadının eşine yönelik hakaret, tehdit ve darp eylemleri dikkate alındığında, şüphelinin haksız tahrik hükümlerinden faydalanması gerektiği belirttti. Evde bulunan çocukların ifadesinden yola çıkan savcı, maktulün eski eşine hakarette bulunduğunu ve tehdit ettiği tespit etti. Soruşturmayı tamamlayan savcı, hazırladığı iddianamede şüphelinin maktulün boğazını sıktığını ve bir süre sonra genç kadının tepkisiz kaldığını belirtti.

Savcı hazırladığı iddanamede eski eşi Ebru U.'nün, şüphelinin ailesine hakaret ettiğini ve çoculardan birinin kendisinde olmadığını ileri sürerek, çocuğu göstermemekle tehdit ettiğine yer verdi. Hazırladığı iddianameyi ağır ceza mahkemesine gönderen savcı, şüphelinin cinayeti haksız tahrik altında ieşllediği belirterek, eylemine uyan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yerine  haksız tahrik altında boşandığı eşi kasten öldürmek suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle yargılanmasını talep etti.